Actueel

Checkmate Nederlands Kampioen 2019 ORC2 na herberekening score

09:42

Door foutieve communicatie in het wedstrijd comité is tijdens de North Sea Regatta (NSR), begin juni, een fout doorgevoerd. Met als resultaat dat de Checkmate van Peter de Ridder als nummer twee is gefinisht in de ORC2. Dit had echter een eerste plek moeten zijn. Checkmate heeft een verzoek om verhaal ingediend, en het protestcomité van de North Sea Regatta heeft de bezwaren bevestigd.

Het protestcomité van de North Sea Regatta heeft in de conclusies op een verzoek om verhaal bevestigd dat er een fout is gemaakt met betrekking tot de scoring van inshore race 6 op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag. Deze race werd gevaren onder ORC triple number en is, na initieel als medium te zijn gescoord, door een communicatiefout in het wedstrijd comité aangepast naar high, terwijl dit medium had moeten zijn.

Frans Driessen, Event Director NSR: “Na uitgebreid overleg binnen de North Sea Regatta en met vertegenwoordigers van de Noordzee Club en Jachtclub Scheveningen hebben het organiserend comité en de wedstrijdleider, besloten de gemaakte fout te herstellen en de scoring opnieuw te bepalen. Dit heeft gevolgen voor de uitslag van het Nederlands kampioenschap ORC2 2019.”

“De Jack Rabbit is abusievelijk uitgeroepen tot Nederlands Kampioen waardoor de Checkmate op de tweede plaats eindigde. Dit had andersom moeten zijn. Wij vinden het enorm vervelend voor de nummers één en twee van de ranglijst: Wij hebben zowel Rutger Krijger en zijn team van de Jack Rabbit als Peter de Ridder en zijn team van de Checkmate onze welgemeende excuses aangeboden” aldus Frans Driessen. De Checkmate is Nederlands Kampioen ORC2 2019. De Jack Rabbit heeft de zilveren medaille gewonnen.

“Wij zullen als North Sea Regatta samen met de Noordzee Club en de Jachtclub Scheveningen lessen trekken uit het gebeurde en alles in het werk stellen om dit in de toekomst te voorkomen”, aldus Frans Driessen.

Update 4 juli 2019:
De Jack Rabbit heeft donderdag 4 juli een verzoek tot verhaal ingediend bij de protestcommissie. De uitslag van dit verzoek wordt gepubliceerd op de website van de NSR.

(c) Sander van der Borch

Last modified: 10 juli 2019
Sluiten