Actueel

De 40 mijl van Bru: schrijf je in

12:38

Nog even wachten en dan gaan de doublehanded teams weer voor de winst op het Grevelingenmeer door veertig sportieve en uitdagende mijlen te zeilen. De elfde editie van de 40 mijl van Bru vindt plaats op zaterdag 26 mei 2018. Wil je ook meedoen? Schrijf je dan in!

Vorig jaar verschenen ruim 180 boten aan de startlijn van de 40 mijl van Bru. Je kunt mooie banen verwachten, waar kruisrakken afgewisseld worden met boeirondingen waar meters winst gepakt kunnen worden. De 40 mijl van Bru is niet alleen een uitdaging voor toerzeilers, maar ook voor de wedstrijdzeilers die dit keer samen aan het werk moeten in plaats van met een heel team.

Sportief & gezellig fenomeen

De doublehanded zeilwedstrijd is uitgegroeid tot een sportief fenomeen, dat gepaard gaat met veel gezelligheid. De deelnemers liggen twee nachten in de fijne Jachthaven Bruinisse. Op vrijdag is er een kleine, gezellige borrel en zaterdag tijdens het palaver is er bolus met koffie en worden de lunchpakketten voor onderweg uitgedeeld. Hierna kan de wedstrijd van start gaan. Bij terugkomst staat de steigerborrel klaar en wordt het luxe buffet voorbereid. Hierop volgt een avond met livemuziek verzorgd door het Zeeuwse Copycat. Tot in de kleine uurtjes wordt er gedanst, geproost en her en der de overwinning gevierd…

Inschrijven

De 40 mijl van Bru is voor toerzeilers én wedstrijdzeilers. Daarom is het mogelijk in te schrijven in de toerklasse of ORC-klasse. Je kunt meedoen met een scherp jacht vanaf acht meter. Het inschrijfgeld bedraagt € 90 euro, waarvan € 5 wordt gedoneerd aan de KNRM. De reddingmaatschappij speelt een belangrijke rol bij de veiligheid bij de doublehanded wedstrijd.

Schrijf jezelf en zeilpartner direct in via deze link. De inschrijving sluit op zondag 20 mei. Wacht niet te lang, zodat de rekenmeesters ruim de tijd hebben om een juiste rating te bepalen.

Omslagfoto: Laurens Morel

Last modified: 3 mei 2018
Sluiten