Vaartest

Winner 8: succesnummer ingekort

07:00

Winner 8Een volledig uitgerust kajuitzeiljacht, maar één meter korter dan de Winner 9.00. De uit Enkhuizen afkomstige Winner 8 werd grotendeels gebaseerd op haar ‘grote’ zus. De roeren vertrokken naar achterop de spiegel en de stuurboordbank werd korter. Het resultaat is niet groot, maar nog steeds een onvervalste Winner.

“Met de Winner 8 spreken we een jongere doelgroep aan”, verteld Remco Sol van Winner Yachts. “Eigenlijk wilden we dat al doen met de Winner 9.00, maar in de praktijk verkopen we die bijna altijd full option. Daarom kwam er nog een kleinere.” De boot werd ontworpen door Cees van Tongeren van Van de Stadt Design. Een dergelijke operatie is geen sinecure, het is immers van het grootste belang dat de zeilkwaliteiten intact blijven, terwijl de boot er ook nog enigszins fatsoenlijk uit moet blijven zien.

Winner 8 interieurPraktisch gezien is het een 9.00 waar een meter tussenuit is gehaald. Die ruimte was moeilijk ergens vandaan te halen, maar het is Van de Stadt toch gelukt. De slaapplaats op de stuurboordbank is opgeofferd – hij is nu voor volwassenen te kort om languit op te liggen – en de roeren zijn naar de spiegel verplaatst. U leest (en ziet) het goed, hij heeft er twee. De 8 is daarmee ook de eerste Winner met twee roeren.

Meer lezen? U leest de volledige test in Zeilen 01/2014. De video van de vaartest bekijkt u hier. Bent u nog geen abonneeKoop het nummer los.

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten