Vaartest

Fareast 28R: betaalbare sportboot

11:40

Fareast 28RWe testten de in China gebouwde Fareast 28R op de Amer.

De Fareast 28R is getekend door het Nederlandse ontwerpbureau Simonis/Voogd, dat nauw betrokken is bij de ontwikkeling van de Fareast jachten. Eerder tekende Simonis/Voogd ook de Maxfun 25, Maxfun 35 en prestigeproject Fareast 31R. Dat plaveide het pad richting de Fareast 28R, die als eenheidsklasse in september hopelijk zijn eerste officieuze EK zal beleven in Enkhuizen.

De volledige vaartest leest u in Zeilen 05/2015, maar we kunnen vast een tipje van de sluier oplichten.

Wat hebben we getest?

De Fareast 28R, een trailerbare sportboot van 28 voet, met negatieve boeg en vlak achterschip (planeren!), een diepstekende T-kiel, een uitgebouwd grootzeil en een asymmetrische spinnaker op een uitschuifbare boegspriet.

Wat kost zoiets?

Voor een sportboot is de Fareast 28R zeer vriendelijk geprijsd: de boot is zeilklaar verkrijgbaar vanaf 46.000 euro.

Alleen maar lofzang?

Ja en nee. De boot voer prettig en snel en we zouden er graag vaker in varen, maar natuurlijk is er ook wel het een en ander op aan te merken.

Wilt u meer weten?

Meer specificaties, informatie over een een video van de testvaart vindt u op www.zeilen.nl/boottesten/fareast-28r

Natuurlijk kunt u Zeilen 05 ook in de winkel kopen of bestellen via zeilen.nl/losse-nummers. Hebt u liever een abonnement, dan kunt u terecht op zeilen.nl/abonnement.

Tijdens de testvaart maken we talloze foto’s, waarvan er uiteindelijk maar een stuk of tien in het blad worden geplaatst. De overige foto’s tonen weer andere invalshoeken en details, die we u niet willen onthouden.

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten