Vaartest

Pointer 25: trailerbaar kajuitjacht

17:42

Pointer 25De eerste echte Pointer 25 van hars en glasvezel is pas op de Hiswa te Water te bewonderen. Jachtwerf Heeg presenteert het door Van de Stadt Design getekende kajuitjacht al op de ‘droge’ Hiswa in de RAI. In navolging van de moderne tijd is de Pointer 25 grotendeels via internet samen te stellen. Van de kleuren kunt u daarbij al een voorproefje zien. Klikt u ‘ivory’ aan voor de bekleding, dan verandert de bekleding ook van kleur op de rendering ernaast.

Rank

De Pointer 25 is relatief smal voor zijn lengte, wat goede aandewindse zeileigenschappen suggereert. De diepgang van 1,10 meter maakt de boot ook geschikt voor iets ondiepere wateren en het totaalgewicht van 1500 kilo maken de boot ook nog tamelijk handzaam op een trailer – een strijkbare mast valt onder de opties.

In de kuip is – in de haven – plaats voor maximaal zes personen en er kan met zijn vieren benedendeks worden overnacht. Alle kooien hebben een lengte van minimaal 2,10 meter. Een dieselmotor (elektrische aandrijving optioneel), koelkast, toilet en kookgelegenheid maken de boot compleet. Sportieve lijnen met uitgebouwd grootzeil en 45 vierkante meter grote asymmetrische spinnaker beloven een hoge snelheid.

De boot is vanaf september dit jaar leverbaar en kost vaarklaar 59.500 euro.

Pointer 25 interieur

Pointer 25 specificaties

Masthoogte boven waterlijn: 10,80 m
Waterverplaatsing: 1,5 m3
Ballastgewicht kiel: 700 kg
Zeiloppervlakte aan de wind: 37 m2
Internet: www.jachtwerf-heeg.nl

Tags: Last modified: 16 maart 2021
Sluiten