Boten

Rán VII uitgeroepen tot Boot van het Jaar

15:35

Rán VII , ontworpen door architect Shaun Carkeek, heeft de titel Boot van het Jaar gewonnen. Dit werd bekend gemaakt bij de 2018 World Sailing Awards in Florida. De nieuwste Carkeek-creatie heeft de afgelopen tijd een fantastisch debuutseizoen gekend en wordt vanwege het uiterlijk vergeleken met het masker van Darth Vader.

Nikons Zennström’s nieuwe Carrington-gebouwde boot, Rán VII, heeft elke regatta in de FAST40+ Class waaraan zij meedeed gewonnen. Waaronder de prestigieuze One Ton Cup, waar ze een ongekende zes eerste plekken en twee tweede plaatsen scoorde. De 40 voet Rán VII maakt gebruik van slimme geometrie om de prestaties te verbeteren. Het prototype elektrische saildrive-systeem is technologisch geavanceerd en werd ontwikkeld voor milieudoeleinden die de weg vrijmaken voor toekomstige ontwikkelingen.

Baanbrekende boot

Tijdens de prijsuitreiking werd de boot door World Sailing als volgt beschreven: “De nieuwste versie van het Nikons Zennström-succes van boten met de naam Rán, Rán VII, ontvangt de Boot van het Jaar Award voor zijn uitstekende bootontwerp, innovatief concept en baanbrekende technologische vooruitgang. De Rán VII is een baanbrekende boot. ”

Even later sprak architect Shaun Carkeek zijn dankbaarheid uit voor de prijs: “Het is geweldig om dit te ontvangen na een spectaculair seizoen, ik zie de grootsheid van de andere boten die werden genomineerd en dat maakt het nog specialer. Ik wil Niklas nogmaals bedanken voor de kans om deze coole boot te ontwerpen.”

De DNA F1x, Figaro III en L30 werden eveneens genomineerd voor deze award.

Beeld: Carkeek Design Partners

Last modified: 28 april 2021
Sluiten