Boten

Botennieuws: Dufour 530

10:27

In september zag de nieuwe Dufour 530 het licht. De ruim 15 meter lange boot is in drie opties te krijgen: Easy, Ocean en Performance. De Dufour 530 is op Boot Düsseldorf voor het eerst te zien.

De importeur in Nederland is Sailing World Performance te Lemmer, en niet Nova Yachting zoals we per abuis in Zeilen editie 12 hebben vermeld. 

Mediterraanse beddenreus

De Easy staat voor gebruiksgemak en heeft een zelfkerende fok en german sheeting grootzeil. Bij de Ocean is dit vervangen voor een volwaardige grootschootoverloop en leigogen. De flinke standaarddiepgang van 2,30 meter kan optioneel worden verkleind naar 1,95 meter. De Performance heeft 20 vierkante meter meer zeiloppervlak en een diepere kiel van 2,80 meter. Vanaf het standaard geïnstalleerde markante ankerbeslag annex boegspriet kan een gennaker van 195 vierkante meter (bij de Performance 212 vierkante meter) gehesen worden.

met reusachtige bimini

Enorme bimini

Er zijn verschillende interieuropties, waarbij de charterversie in totaal 14 (!) slaapplaatsen heeft. Dit is inclusief een piepklein hutje (inclusief toilet) voor de schipper helemaal voorin de punt. De andere opties hebben minder bedden, maar uitgebreidere toilet- en douchemogelijkheden. Opvallend aan het interieur is dat het kombuis dwarsscheeps is geplaatst en voorin tegen het hoofdschot aan staat. Hierdoor ontstaat er een enorme volwaardige keuken. Om het zeilen in zonnige gebieden (lees: de Middellandse Zee) draaglijk te maken is er een enorme dubbele bimini over de kuip te spannen.

 

L (Lwl) x B x D                       15,50 (14,97) x 4,99 x 2,30 m

Waterverplaatsing                 17,8 m3

Zeiloppervlak                          119 m2

Prijs                                        363.847 euro excl. BTW

Website                                  www.dufour-zeiljachten.nl

Dealer                                     Sailing World Performance BV

de charterversie heeft veel bedden

 

Tags: , Last modified: 19 april 2021
Sluiten