Boten

Abonnement op snelle boten

Snel zeilen zonder eigen boot

16:16

(c) Eric van den Bandt

Snelle boot huren? Da’s nog niet zo makkelijk, zeker als het gaat om een planerende kielboot. Aquavitesse, de leverancier van RS in Nederland, heeft daar wat op gevonden: een abonnement op de RS21. Een boot met de zeileigenschappen van een zwaardboot, maar de stabiliteit van een kielboot (zie vaartest Zeilen 04/2019).

Niet alleen om gewoon overdag een keer een boot mee te nemen, maar ook voor wedstrijden in het hele land of zelfs voor EK’s en WK’s in het buitenland. Zeil je op de Grevelingen vanuit Bruinisse, dan kan Aquavitesse ‘m vast voor je klaarleggen aan de steiger. Omdat ze je als abonnementhouder natuurlijk kennen, kun je ‘m terugbrengen wanneer je dat uitkomt. Dan kun je op een mooie zomeravond na werk ook nog gaan zeilen. De beginvloot is vier boten groot, zodat je ook wedstrijdjes kunt varen. Tegen elkaar of gewoon als onderdeel van bijvoorbeeld woensdagavondwedstrijden. Aquavitesse organiseert half mei de eerste in-house wedstrijddag.

(c) RS Sailing

Om de boot mee te kunnen nemen moet je wel laten zien dat je ‘m heel kunt houden en kunt zeilen. Daarvoor is een dag schipperstraining noodzakelijk waarbij je ook tips en trucs over de boot meekrijgt. Een persoonlijk of zakelijk abonnement kost vanaf 2250 euro en geeft recht op acht zeildagen per seizoen, op basis van beschikbaarheid. Last minute reserveringen kosten niets extra.

Tags: Last modified: 2 mei 2023
Sluiten