Promo

Volvo Cars verbant plastic voor eenmalig gebruik

10:42

Volvo will replace single-use plastic items with more sustainable alternatives

Volvo Cars verwijdert al het plastic voor eenmalig gebruik uit haar kantoren, kantines en van evenementen. Het besluit, dat tegen het einde van 2019 gerealiseerd moet zijn, weerspiegelt de actieve steun van het bedrijf aan de VN Environment Clean Seas-campagne. Ook onderstreept het de ambitie om de wereldwijde ecologische voetafdruk zo minimaal mogelijk te houden.

Volvo vervangt meer dan twintig miljoen plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik, zoals bekers, voedselcontainers en bestek door duurzamere alternatieven. Waaronder biologisch afbreekbare producten van papier, pulp en hout. Dit komt overeen met de verwijdering van meer dan 500 plastic items per medewerker per jaar.

“We moeten ons steentje bijdragen om dit wereldwijde probleem aan te pakken”

– Stuart Templar, Director for Sustainability bij Volvo Cars

Stuart Templar, Director for Sustainability bij Volvo Cars. (c) Volvo Cars.

Het is de bedoeling dat eind 2018 al het plastic dat eenmalig wordt gebruikt, is verwijderd van wereldwijde evenementen. Bijvoorbeeld bij het lanceren van auto’s. Ook faciliteiten die bij Volvo Cars horen, als kantoren en kantines, in China, België, de Verenigde Staten, Zweden en Maleisië moeten dan vrij zijn van dat plastic. “Vervuiling door plastic is een van de grootste milieu-uitdagingen van onze tijd,” vertelt Stuart Templar, Director for Sustainability bij Volvo Cars. “We nemen onze verantwoordelijkheid serieus. We moeten ons steentje bijdragen om dit wereldwijde probleem aan te pakken. ”

Plasticvrije alternatieven

“Acties van de private sector zijn van cruciaal belang om vooruitgang te boeken in de strijd tegen plasticvervuiling en bewustwording,” zegt Lisa Emelia Svensson,  Director of Ocean bij UN Environment. “In de komende tien tot vijftien jaar zal de wereldwijde plasticproductie naar verwachting bijna verdubbelen. Hiervan komen delen in de oceanen terecht, als er niks wordt veranderd. We zijn verheugd dat Volvo Cars ‘nee’ zegt tegen plastic voor eenmalig gebruik en het is geweldig om dit als voorbeeld te beschouwen. ”

De actie van Volvo Cars op het gebied van kunststoffen voor eenmalig gebruik volgt op de € 300.000 steun voor het wetenschappelijke programma van de Volvo Ocean Race. Verschillende boten die meevaren in de huidige race zijn uitgerust met sensoren die gegevens verzamelen over de gezondheid van de oceanen op de meest afgelegen delen ter de wereld. Ook meten zij niveaus van micro-plastics.

Volvo V90 Cross Country. (c) Volvo Cars.

Verlaten visnetten

De verkoop van de V90 Cross Country Volvo Ocean Race Special Edition draagt bij aan deze ondersteuning. De auto bevat vloerbekleding gemaakt van Econyl. Dit is een weefsel gemaakt van 100% gerecycled nylon. Onder andere uit verlaten visnetten die zijn gevonden op de zeebodem.

Volvo Cars streeft ernaar de milieu-impact van zowel haar producten als haar activiteiten te verminderen. In 2017 kondigde het bedrijf een verbintenis aan voor de elektrificatie van alle nieuwe Volvo-auto’s die na 2019 worden geïntroduceerd. Vorige maand heeft Volvo Cars deze strategie versterkt door te stellen dat volledig elektrische auto’s in 2025 wereldwijd 50% van de omzet moeten zijn.

Operationeel gezien probeert Volvo Cars ervoor te zorgen dat het bedrijf in 2025 klimaatneutrale productieactiviteiten heeft. In januari van dit jaar werd de motorfabriek in Skövde (Zweden) de eerste klimaatneutrale faciliteit.

Dit artikel is gesponsord door Volvo Cars.

Omslagfoto: Volvo Cars

Last modified: 8 december 2022
Sluiten