Promo

‘s Werelds beste zeilmaker komt met uitstekende zeilkleding

10:49

In 1957 paste Lowell North -net veertien jaar oud- het oude katoenen grootzeil aan van het verliezende bootje van hem en zijn vader, en keerde daarmee het tij: ze begonnen wedstrijden te winnen. Niet veel later richtte hij North Sails op. Lowell’s insteek was simpel maar effectief. Beter zijn dan de concurrentie. De strategie werkte en doet dat nog steeds. Vandaag de dag domineren North Sails wedstrijdvloten over de hele wereld.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met:
File:North Sails logo.svg - Wikimedia Commons

Een goede illustratie is de America’s Cup. Zowel de verdediger, Emirates Team Nieuw-Zeeland en de Challenger of Record, Luna Rosa Prada Pirelli, gebruikte North Sails als hun bovendekse motoren bij de laatste editie van de Cup in Nieuw-Zeeland. En dat niet alleen: sinds 1987 was North Sails de leverancier van elke winnaar van de America’s Cup.

Na dit grote America’s Cup-succes lanceert North Sails een nieuwe collectie technologisch geavanceerde zeilpakken, ontworpen in samenwerking met de beroemde ontwerper Nigel Musto. Zijn opdracht was er een in de geest van North Sail’s oprichter: pakken maken die beter zijn dan alles wat er op de markt verkrijgbaar is en die de naam en reputatie van North Sails hooghouden. De North Sails Performance collectie bestaat uit technisch geavanceerde kleding die bedoeld is voor sportief georiënteerde zeilers. Doordat de collectie is samengesteld met behulp van de allerbeste stoffen en materialen, voldoet de kleding aan de eisen van’ s werelds beste zeilers.

Innovatieve materialen die je drooghouden

De nieuwe collectie bestaat uit verschillende lijnen. Ocean, offshore en inshore worden gemaakt met Gore-Tex® Pro voor uitstekende duurzaamheid en waterdichte en ademende kenmerken. De vierde lijn, GP Aero, illustreert de innovatieve denkwijze van North Sails. Inspiratie voor deze lijn komt uit andere zeer intensieve sporten zoals wielrennen in plaats van de zeilerij. GP Aero is gebouwd in PERTEX®-Shield Air, een buitengewoon licht, soepel materiaal met opmerkelijke stretch-eigenschappen. The North Sails GP Aero Waterproof Jacket weegt slechts 300 gram. In aanvulling op de zeilpakken lanceert North Sails ook technische middelste lagen, softshells, shirts, broeken, shorts, bagage en bijbehorende accessoires.

Slijtvaste versterking 4DL: een game-changer

De outer-shell van de zeilpakken bestaan uit Tightweave ™, een nieuwe, dichtere gewoven stof die waterabsorptie en penetratie tegengaat. Daardoor neemt het minder water op en is het aanzienlijk lichter ten opzichte van traditionele zeilpakken. Op slijtgevoelige plekken zoals het achterwerk en knieën is 4DL ™ aangebracht. Deze versterking wordt op de stof gelamineerd in plaats van genaaid. 4DL ™ zuigt totaal geen water op waardoor het gewicht niet toeneemt. Natte billen, iets dat we allemaal kennen en hekelen, is door de afwezigheid van lekkende naden verleden tijd. Het zeilpak biedt daardoor betere prestaties voor de zeiler.

© Jean-Marie LIOT / PRB

Tot het uiterste getest in de Vendée Globe

De North Sails Performance Collectie is al in aan de tand gevoeld in races over de hele wereld door de experts in het North Sails-team en ook vol trots door Kévin Escoffier, schipper van PRB in de Vendée Globe 2020-21. Escoffier droeg zijn North Sails Performance pak toen hij op de 4e positie noodlottige averij opliep in de zuidelijke oceaan en op heroïsche wijze werd gered door concurrent Jean Le Cam.

Na 40.000 mijl varen in de Ocean zeilkleding, kan ik zeggen dat het de meest comfortabele en waterdichte zeilkleding is die ik ooit heb gedragen. De 4DL versterkingen op billen en knieën zijn een absolute game-changer.

Kevin Escoffier

Oog voor duurzaamheid

North Sails gaat voorop in de noodzakelijke verduurzaming die we allemaal moeten ondergaan. De op polyester gebaseerde kledingstukken in de collectie kunnen aan het einde van hun levensduur worden geretourneerd en gerecycled als garen voor de vervaardiging van nieuwe stoffen. Dit hergebruik van grondstoffen in nieuwe producten is al toegepast bij de North Sails Sustainability Collectie.

Met erkenning voor de inzet van North Sails voor de oceanen is de Performance collectie gekozen als zeilkleding aan boord van zeiljacht Tara. Deze schoener van 36 meter is momenteel bezig met een tweejarige expeditie waarbij wetenschappers de wisselwerking tussen micro-organismen in de oceanen en klimaatverandering bestuderen. Het zeilende laboratorium reist 7.000 kilometer in de zuidelijke Atlantische Oceaan, langs de Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse kusten en helemaal tot Antarctica.

North Sails Performance – We kunnen niet wachten tot je er in zeilt. Ga naar de website om de hele collectie te bekijken.

Last modified: 8 december 2022
Sluiten