Promo

Poort van Amsterdam: Zeilen tot de voordeur

09:03

Gaan we zeilen of gaan we iets anders doen? Met de komst van het luxe resort bij de haven van Uitdam is het maken van die keuze niet meer nodig. In de Poort van Amsterdam zeil je – letterlijk – tot de voordeur van je luxe vakantiewoning. En als passant geniet je van alle voordelen die het park te bieden heeft.

Veel zeilers kennen de haven van Uitdam als een kleine haven direct aan het IJmeer, met een prachtig natuurgebied als achterland. Hier is Noord-Holland op zijn mooist. Je vaart er vlak langs als je vanuit Amsterdam naar het Paard van Marken koerst. Veel zeilers denken hier niet naar binnen te kunnen met een diepgang van rond de 2 meter. Maar wie het roer omgooit en het gewoon eens probeert, treft met voldoende water onder de kiel een luxe vakantieresort aan, direct aan de haven.

Passanten welkom

Havenmeester Rudy Blanes is gastheer en overziet de haven en de woningen die aan de haven zijn gelegen. “Passanten zijn hier van harte welkom. Je kunt met een diepgang tot 2 meter binnenlopen en we hebben voor iedereen wel een plek.” Sinds Poort van Amsterdam in 2016 is opgeleverd, zijn de voorzieningen rond de haven in snel tempo uitgebreid. “De combinatie van een resort met allerlei voorzieningen en luxe vakantiewoningen én een jachthaven spreekt veel mensen aan,” aldus Blanes.

Families

Vaak huren families een of meerdere appartementen aan het water. Vaak komt dan een deel van de familie per boot. “Dat kan hier heel makkelijk, omdat passanten van alle faciliteiten gebruik mogen maken.” Wat opvalt, is dat de appartementen aan de haven hun terras vrijwel aan het water hebben liggen. Een uitkomst als niet iedereen wil zeilen, maar je toch ook samen wilt zijn. Passanten kunnen, als de diepgang het toelaat, pal voor de deur van de vakantieappartementen liggen.

De havenmeester ziet steeds meer zeilende passanten die zijn haven ontdekken. En niet alleen om van de rust en de mooie locatie te genieten. “Sinds een jaar hebben we hier aan de haven een à la carte restaurant dat goed bekend staat. Veel watersporters komen alleen even een paar uur langs om te eten, en zeilen daarna weer verder. Ze zijn van harte welkom en hoeven voor een paar uur ook geen havengeld te betalen. Wie een nachtje of langer blijft, schrijft zich in bij de receptie van het park en mag van al onze voorzieningen gebruikmaken.” Tot die voorzieningen horen, naast een indoor zwembad, ook een wellnesscentrum, speeltuin, minisupermarkt en een mooi strand aan het Markermeer.

Actieve en ontspannen vakantie aan het water

Europarcs Resort Poort van Amsterdam ligt in Uitdam, pal aan het IJmeer en beschikt over zijn eigen haven.

Voor meer informatie: 088-0708090
www.europarcs.nl

Dit artikel is gesponsord door EuroParcs.

Omslagfoto en foto’s: EuroParcs

Last modified: 8 december 2022
Sluiten