Promo

Non-stop stroom met de CombiMaster 3000 van Mastervolt

15:59

De CombiMaster 3000 van Mastervolt is een acculader en omvormer in één, waarmee allerlei ongemakken van losse laadapparatuur tot het verleden behoren. Efficiënt, compact, stabiel en geruisloos. Je haalt op simpele wijze hetzelfde gemak aan boord die je thuis gewend bent.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met 

De basis van acculaden is op zichzelf niet zo heel ingewikkeld. Als er stroom uit is gegaan en de accu niets meer kan leveren, laad je hem weer op door er stroom in te stoppen. Hetzelfde geldt voor een omvormer: de 12 volt gelijkspanning uit de accu wordt eerst omgezet in wisselspanning en daarna getransformeerd naar een 230 volt: dezelfde spanning die thuis op het stopcontact staat.

In de praktijk is dat natuurlijk allemaal niet zo makkelijk en luistert het nogal nauw. Zeker als je beide functionaliteiten zo efficiënt mogelijk uit wil voeren, om zo min mogelijk energie te verspillen. Je bent immers niet altijd bij een walstroomaansluiting in de buurt en niet iedere walstroomaansluiting is even stabiel of krachtig.

Bekijk hieronder een video over de CombiMaster 3000:

Finesse is complex

De nieuwe CombiMaster 3000 bevat een intelligente drietraps plus-lader, die continu in de gaten houdt hoeveel spanning en stroom je accu nodig heeft om optimaal te laden. Ongeacht of je stroom draait met de generator of dat je de walstroomaansluiting gebruikt.

Door de omvormer te integreren in de acculader is het apparaat lichtgewicht en compact. Door de Power Assist-functie kun je dipjes in de stroomvoorziening – bijvoorbeeld door een zwakke walstroominstallatie – eenvoudig overbruggen. Verder verwerkt de CombiMaster 3000 zonder problemen piekstromen die ontstaan bij het inschakelen van zware verbruikers. Heb je 6 ampère laadstroom, maar heb je behoefte aan meer? Dat is in een handomdraai geregeld met de CombiMaster 3000. Dit instapmodel is voorzien van de nieuwste techniek en toch begrijpelijk voor iedereen.

Een onderschat voordeel van de CombiMaster 3000: het apparaat doet zijn werk vrijwel geruisloos.

Hoe bedien je hem?

Met de SmartRemote display kun je de CombiMaster uitstekend in de gaten houden en de belangrijkste instellingen beheren. Je kunt de CombiMaster 3000 ook integreren in het bestaande boordnetwerk. Het apparaat communiceert via Czone, MasterBus, maar ook via NMEA2000.
De CombiMaster 3000 laad je naadloos schakelen tussen diverse functionaliteiten en zorgt voor een constante en stabiele stroomvoorziening. Geschikt voor recreationele en semi-professionele toepassingen en verkrijgbaar voor zowel 12 als 24-volts systemen.

Wil je meer informatie lezen over de CombiMaster 3000 en SmartRemote van Mastervolt? Klik dan hier!

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Mastervolt

Omslagfoto en foto’s: Mastervolt

Last modified: 8 december 2022
Sluiten