Nieuws

Nederlands Commodores’ Cup team

Het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de Commodores' Cup (25 juli-1 augustus in Engeland) bestaat uit de Daikin Airco- een HOD 35-, Checkmate (BH 41) en de Holmatro (Grand Soleil 44).

13:40

Foto nsr/ Richard de Jonge


Het team dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de Commodores’ Cup (25 juli-1 augustus in Engeland) bestaat uit de Daikin Airco- een HOD 35-, Checkmate (BH 41) en de Holmatro (Grand Soleil 44).



Het Havoc Sailing Team, onder leiding van Frans van der Heijden, heeft al een erg sterk jaar achter de rug. Met het winnen van dertien IJspegels (winterwedstrijden Scheveningen), de Van Uden Reco Cup en de North Sea Regatta zijn ze uitgeroepen tot beste IMS boot. De 35 voeter is de kleine boot van het Nederlandse CC-team.


Familie De Ridder van de Checkmate gaat voor de vierde keer naar de Commodores’ Cup toe. De laatste keer zeilde de Checkmate, samen met de Salty Dog en Satori, naar een tweede plek. De Bashford 41 vaart mee als middenboot.


De Holmatro komt uit in de grote botenklasse. Het team, dat vanaf 2003 samen vaart, bestaat uit Schipper Hans Horrevoets en een groep jong zeiltalent. In 2003 wonnen ze de Cowes Week en Fastnet Race.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten