Nieuws

Naviduct open, maar nog niet helemaal gemarkeerd

Op 26 april wordt het Naviduct om 11.00 officieel geopend door Minister de Boer. Het kunstwerk is al enige tijd onofficieel in gebruik. De betonning wordt nog steeds aangepast.
Aan de zuidkant van de sluis ligt een golfbreker die de wachtplaats voor jachten aan bakboord van het vaarwater tegen golfslag beschermt. De markering van dit gevaar is nog niet zo duidelijk. Lees de laatste wijziginen.

14:42

Op 26 april wordt het Naviduct om 11.00 officieel geopend door Minister de Boer. Het kunstwerk is al enige tijd onofficieel in gebruik. De betonning wordt nog steeds aangepast. Onderstaand Bericht aan Zeevarenden geeft de laatste informatie.


*265 ENKHUIZEN. KRABBERSGATSLUIZEN. BEBAKENING GEWIJZIGD.


1. Wijzigen, de rood-groene bakens in een rode lichtpaal: Q.R,


op:


a. ± 52-41,05N 5-16,56E;


b. ± 52-41,80N 5-17,60E.


2. Op 52-40,93N 5-16,59E aanbrengen een geel kopbaken.


Betreft: Hyd. krt(n). : 1810.4


Aan de zuidkant van de sluis ligt een golfbreker die de wachtplaats voor jachten aan bakboord van het vaarwater tegen golfslag beschermt. Die golfbreker is in het midden gemarkeerd met een wit knipperlicht. Maar volgens bronnen in Enkhuizen is het niet ondenkbaar dat een zeiler, komend van het Markermeer in het donker en bij enige zeegang de golfbreker niet, of te laat ziet. In de nabije toekomst wordt nog een ‘kribbaken’ op het eind geplaatst. Rijkswaterstaat onderzoekt nog of het mogelijk is het knipperlicht te verplaatsen naar het einde van de golfbreker.Tot die tijd moeten we er ruim omheen.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten