Nieuws

Amer Sports Too verspeelt mast

Na 400 mijl varen richting het Europese vasteland heeft de damesboot Amer Sports Too de mast verspeeld. De koolstof mast brak net boven de tweede zaling in een wind van slechts 14 knopen. Er vielen geen gewonden...

10:02

Na 400 mijl varen richting het Europese vasteland heeft de damesboot Amer Sports Too de mast verspeeld. De koolstof mast brak net boven de tweede zaling in een wind van slechts 14 knopen. Er vielen geen gewonden.

“Er was een luide knal en het gevaarte kwam naar beneden”, vertelt schipper Lisa Mcdonald. “We hebben geen idee waarom hij brak. Als we de boel weer een beetje geordend hebben en we zijn weer onderweg, zullen we de toedracht nader onderzoeken.”

Gelukkig voor de dames staat er nog een sectie van ongeveer 10 meter overeind. Genoeg om een behoorlijk noodtuig mee te kunnen maken.
“We hebben gesproken met het walteam en de campagneleiding. Zij bekijken nu twee opties: óf we draaien om en varen richting Canada, vanwaar de boot verscheept wordt naar Frankrijk, óf we varen door richting La Rochelle en hopen dat we op tijd zijn voor de start naar Goteborg.”

Last modified: 4 september 2007
Sluiten