Tirion 28

12:39

Conclusie

De Tirion 28 is een stevig geconstrueerde dagzeiler met prima zeileigenschappen. De boot zeilt uitstekend en is ook bij harde wind goed in de hand te houden. De boot ligt snel op een oor. Wie daar niet van houdt, zal snel moeten reven en over moeten gaan op kleinere voorzeilen. Dat levert trouwens weinig snelheidsverlies op.Wie comfortabel en snel wil zeilen doet er goed aan om naast de standaard High Aspect fok ook een kleinere stormfok aan te schaffen.

In tegenstelling tot de prijsstelling van de ‘oude’ Tirion OD vinden we de Tirion 28 niet goedkoop. De standaardprijs is al fors, maar voor je op het water bent, komt daar al snel nog eens ruim 10.000 euro bij voor het Cruising Pakket. De Tirion 28 is een sportieve en leuke zeilboot, maar een halve ton vinden we toch een heleboel geld.

Specificaties

Titel
Licht, smal en snel
NummerJaargang
112007
Merklogo
MerkType
Tirion 28onbekend
Testomstandigheden
Sneekermeer, Wind 6
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Jac. de RidderGeuzenboats BV
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
onbekendonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
8.257.60
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend2.59
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.50
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend1.425550onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
36Grootzeil, fok
IJPE
9.402.609.504.00
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Buitenboordmotor mogelijkonbekendonbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend4onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
38790Vaarklaar59000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De standaardluxeprijs omvat de volgende extra’s: trailer met toebehoren, draadloze Tacktick T103 voor snelheid en diepte, Mercury buitenboordmotor van 4 pk, spinnaker, stormfok, HA fok, anker (5 kg) met ketting, hoorn, peddel, twee stootwillen, afmeerpen, vier landvasten, toilet, keukenblokje, kaartentafeltje, kussens in salon, grootzeilhuik, Furlex rolreelinstallatie voor fok, vlaggenstok, vlag en houder, windex, giekneerhouder, motorsteun, grootschootoverloop, helmstokverlenger, zelfklemmende lieren, navigatieverlichting, bootnaam en thuishaven op de romp, antifouling, kleur romp naar keuze, voetlijst op voordek, voetlijsten in kuip.

Last modified: 8 april 2011
Sluiten