Sunbeam 30.1

14:17

Conclusie

Met de Sunbeam 30.1 plaatst de werf zich uitdrukkelijk in de vrij kleine sector van seriegebouwde kwaliteitsjachten. Het is een mooi jacht dat niet onder hoeft te doen voor producten uit andere Europese landen. Vooral de afwerking is zowel boven- als onderdeks van hoge kwaliteit. Door de vele dekluiken en de grote panoramaruit is het interieur opvallend licht en levendig.

Hoewel we niet goed weten wat we met de marketingkreet ‘Sports–Luxury–Cruiser’ aan moeten, vinden wij de zeilkwaliteiten opvallend goed. De boot vaart hoog en snel. De ergonomie van de kuip en de plaats van de roerganger mag onzes inziens wel wat meer aandacht krijgen. De kielconstructie is doordacht en degelijk. Het wat klunzige drainagesysteem onder het salondek en het ontbreken van geforceerde ventilatie door middel van luchthappers of dorades op de luiken zijn minpunten, maar omdat er in hoge mate inspraak is toegezegd in de inrichting en techniek van een bestelde Sunbeam, is daar waarschijnlijk wel wat aan te doen.

Hoewel de boot tamelijk compleet wordt geleverd, missen we standaard een warmwatercircuit. De prijs is stevig, maar daar krijgt u wel een mooie boot voor.

Specificaties

Titel
Seriegebouwd kwaliteitsjacht
NummerJaargang
012010
Merklogo
MerkType
Sunbeam 30.1onbekend
Testomstandigheden
Wind 3/4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Georg Nissen / Manfred SchochlSunbeam yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Polyarc Yachting BVonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.508.50
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend2.96
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.70
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend4.30159014.53
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
51.50Grootzeil, rolgenua
IJPE
15.553.3511.854.19
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo1D20onbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
8012058
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
105077Vaarklaar131300+25%
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsbereke- ning aangeeft.

De Sunbeam 30.1 wordt vrij compleet geleverd. Zo zijn bij de basisprijs inbegrepen: de primer op het onderwaterschip, antifouling, koelkast, walaansluiting en acculader, middenbolders, giekneerhouder met gasveer, windinstrumenten, log, snelheids- en dieptemeter, extra boordaccu, lazyjacks en een 12 V plug in de salon.

Extra zijn gerekend: tuigen en vaarklaar maken, transport naar Nederland, FM/cd/mp3-speler met binnen en buitenspeakers, boiler-douchepakket, elektrische ankerlier, anker en ketting, gps-kaartplotter, marifoon en antenne, stuurautomaat, magnetron, heteluchtverwarming, kuiptafel, klapschroef, buiskap, zeilhuik, een driekleurenlicht met een ankerlicht (LED) en een brandblusser.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak wordt gewonnen, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 7 april 2011
Sluiten