Saffier 32

08:28

Conclusie

De Saffier is een jacht zoals een jacht behoort te zijn. Polyesterwerk, constructie, beslag, uitrusting, betimmering en afwerking zijn van zeldzame kwaliteit.

We hebben wel wat opmerkingen. Het betreft een prototype, dus daar zal nog wel wat aan gesleuteld kunnen worden. Dat zal moeilijker gaan met de breedte van het gangboord, dat we wat aan de smalle kant vinden. Maar goed, dat is de eeuwige keuze, binnenruimte of breedte van het gangboord. Een wat hogere mast en dus in de basis een wat groter zeilplan had van ons wel gemogen.

In het licht van het verbeteren van het gedrag op zee zouden wij de zware gewichten graag rond het zwaartepunt van de boot gegroepeerd willen zien. Maar daarmee tasten we de integriteit van dit ontwerp zeker niet aan. De Saffier 32 straalt zeewaardigheid uit en voor zover een boot van deze lengte zeewaardig kan zijn, maakt hij dat volledig waar. Kom daar maar eens om.

En de prijs? De Saffier 32 is zeker geen goedkope boot. Maar de kwaliteit weegt daar ruimschoots tegen op. In kwaliteit is er nagenoeg geen concurrentie.

Specificaties

Titel
Met liefde en aandacht
NummerJaargang
122006
Merklogo
MerkType
Saffier 32onbekend
Testomstandigheden
Noordzee, Wind 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Richard HennevangerSaffier Maritiem
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
onbekendonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.658.60
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.30
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.70
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend5.2230015.08
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
53.4Grootzeil, fok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar2GM20SD20Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
110220onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekend246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
123500Vaarklaar145000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaard- luxeprijsberekening aangeeft.

Bij deze berekening voor de Saffier 32 zijn de volgende opties meeberekend: verwarming, koelkast, warm en koud water, boiler, douche, rolreefinrichting voor de genua, tridata instrumenten, windmeterset, autopilot, GPS, marifoon, walstroom, acculader, elektrische ankerlier, anker en ketting, buiskap, kompas, starre giekneerhouder en een radarreflector.

Last modified: 8 april 2011
Sluiten