Sabre 386

08:48

Conclusie

De Sabre 386 is een uitzonderlijk degelijk gebouwd jacht met een afwerking van hoge kwaliteit. De boot is ruim en heeft veel bergruimte. Dat zal zeker gewaardeerd worden door mensen die van plan zijn flinke reizen te maken. Daar is het schip dan ook uitstekend geschikt voor. De boot is niet alleen zeewaardig, het interieur geeft alles wat een bemanning van twee tot vier personen op zee en op de ankerplaats zich maar kunnen wensen.

Daarnaast is de Sabre 386 een uitstekende zeiler. De boot beweegt zich rustig en is gemakkelijk te besturen. Door de relatief grote tuigage is het ook een snelle zeiler, zelfs bij licht weer. Maar een cruiserracer? Daar is hij toch te zwaar voor. In acceleratie zal de Sabre 386 het afleggen tegen lichtere boten. Dat neemt niet weg dat het schip in de hand van een paar goede zeilers op clubwedstrijden zeker zal kunnen meekomen.

De Sabre nestelt zich kwalitatief in de top van de jachten die seriematig gebouwd worden. Dat geld zeker ook voor de prijs. Maar daar krijg je wel wat voor.

Specificaties

Titel
Vakantieschip/prestatieboot
NummerJaargang
082005
Merklogo
MerkType
Sabre 386onbekend
Testomstandigheden
Solent, Wind Z 4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Sabre Design Team/Jim Taylor Yacht DesignSabre Cop
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Aqua Ventus Yachtingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
onbekend9.91
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.86
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2.08
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.477.57 / 80102790 / 324017.17
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
81onbekend
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3JH4E40onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
150340onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1247
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
263507Vaarklaar, zonder zeilen309700onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen standaard:: oven, koelbox, boiler, acculader, walstroomvoorziening, walpoorten in zeereling, vuilwatertank.

De extra’s boven de ‘prijs vanaf’ zijn de volgende: tridata (log, snelheid, diep- te), windrichting/snelheidmeter, radio/cd-speler, elektrische ankerlier, lazy jacks, kuipdouche (warm/koud), vaste giekneerhouder, buiskap, verwarming, multirepeater bij kaartentafel, kaartplotter/gps, stuurautomaat, vhf-antenne, vhf, antifouling, zeilhuik, De Vries zeilset, klapschroef, genua-rolreefinrichting, hydraulische achterstagspanner, uit kuip bedienbaar genuaschootblok, éénlijnsreefsysteem, Corian dekblad in kombuis.

Last modified: 7 april 2011
Sluiten