Mak 7 Race

10:20

Conclusie

De Mak 7 Race test is gepubliceerd in een artikel waarin zowel de Mak 7 Cruise als de Mak 7 Race beschreven worden. Hier volgt de conclusie van de test van beide schepen.

De broertjes Mak 7 zijn leuke, sportieve ragboten. De Cruise is een gemakkelijk te hanteren, snel jachtje met een opvallend licht interieur en relatief veel ruimte onderdeks. Het jacht is goed afgewerkt en beschikt over een compleet interieur. Op een dergelijk jacht zal vrijwel nooit uitgebreid worden gekookt, maar de gebruikelijke schipperskost van gestampte pot of bonenschotels kan op deze boot prima worden bereid.

De Mak 7 Race is meer geschikt voor de wedstrijdbanen. De boot is daar ook voor uitgerust. De kuip is fraaier vormgegeven dan die van de Cruise en zit comfortabeler. Vandaar dat we even speculeerden of een Cruiseuitvoering met het dek van de Race geen optie zou zijn. Het probleem is dan wel dat u de bergruimte van de bakskisten zou missen.

Voor deze kleine jachten lijkt ons dit uitontwikkelde type elektrische buitenboordmotor een volwaardig alternatief. Als u veel op de motor denkt te varen, kunt u een losse extra accu bijbestellen. De boten zijn niet duur. Wel worden ze nogal kaal geleverd. Het zou misschien een idee zijn om de basisvoorzieningen in een totaalpakket aan te bieden.

Specificaties

Titel
Gebroeders rap
NummerJaargang
092010
Merklogo
MerkType
Mak 7 Race onbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind ZW 2
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Leszek GonciarzYacht Service
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Tactix Yachting Solutionsonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
7.507.00
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend2.50
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend0.40 / 1.59
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend1.20400onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
31.7onbekend
IJPE
9.022.688.833.25
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Buitenboordmotor mogelijkonbekendonbekendonbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
onbekendonbekendonbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekendonbekend4onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
26900onbekend41500onbekend
Specificatietoelichting

De Mak 7 Race test is gepubliceerd in een artikel waarin zowel de Mak 7 Cruise als de Mak 7 Race beschreven worden. Hier volgen de specificaties van beide schepen.

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Voor zowel de Cruiser als de Racer zijn de volgende extra’s berekend: osmosebehandeling met antifouling, Esthec op de kuipvloer, genuarolreefinstallatie, maststrijkinrichting, stut voor de giek, accu 12V/90Ah, acculader met walstroomaansluiting, navigatieverlichting, kompas, Torquedo elektrische motor, slot voor kajuitluik, sloten op de bakskisten, pakket met anker, fenders, landvasten, ankerlijn, peddels, bootshaak, grootzeilhuik, windex en een stelpost van duizend euro voor transport naar Nederland.

Voor de Cruise extra: Estec op de kuipbanken, Raymarine log/diepte, radio/cd-speler met waterdichte speakers, tweepits spiritusbrander, gootsteen met pomp en waterzak, chemisch toilet, salontafel.

Voor de Race extra: spinnakeruitrusting, boom en spinnaker, Tacktick Race Master met log en diepte.

Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we geen teakproducten bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s.

Last modified: 7 april 2011
Sluiten