Jeanneau Sun Odyssey 30i

09:21

Conclusie

De Jeanneau Sun Odyssey 30i is een modern, sportief aandoend toerjacht, dat ondanks een vrij gering zeiloppervlak in verhouding tot het gewicht van de boot, bij dit lichte weer goed vooruit komt en lekker hoog kan lopen. Boven acht knopen loopt de boot lekker, daaronder krijgt hij een beetje gebrek aan lucht.

Het is te zien dat er uit concurrentieoverwegingen veel aan is gedaan om te besparen. Zo staat er op het kajuitdak maar één lier met een flinke stopperbatterij en zijn andere ingewikkelde voorzieningen als de vuilwatertank eenvoudig uitgevoerd. Maar nergens is dat erg storend. De techniek is goed aangelegd en de afwerking is vrij goed, vooral onder de vloerdelen.

De prijs is gunstig en komt aardig in de buurt van de prijskrakers. De kleinste Bavaria bijvoorbeeld is weliswaar wat langer, maar de 31 kost ook wat meer. De enige Delphia die wat afmetingen betreft in de buurt komt, is de 29.2 en die is een kleine vijfduizend euro duurder.

Specificaties

Titel
Jeanneau pakt prijsvechters aan
NummerJaargang
onbekend2009
Merklogo
MerkType
Jeanneau Sun Odyssey 30ionbekend
Testomstandigheden
De Amer, Wind 2
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Marc LombardChantiers Jeanneau SA
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Rob Krijgsman Watersport, Skips Yachtingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
8.798.26
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.18
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend1.75
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
0.85 / 2.003.94594614.29
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
43Grootzeil, genua
IJPE
11.733.2210.983.60
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3YM2021Schroefas, tweeblads vast schroef
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
50160onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
64885Vaarklaar92500onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult in de praktijk dus minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Bij deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen extra berekend: het ‘Premiere’-pak- ket met spinnakerdekbeslag, patrijspoort achterhut naar kuip, 25 Ah acculader met walstroomaansluiting, extra accu 70Ah met accurelais, windmeter, tridata (log, diepte en snel- heid), koelcompressor. De ‘Preference’-uitvoering met: mp3/radio-cd-speler met speakers en waterdichte kuipspeakers, warm water, gordijnen en muggenhorren en een elektrische ankerlier. Verder zijn extra berekend: buiskap, hoes en hijslijn voor de rolgenua, drieblads klapschroef, autopilot, kaartplotter met gps, marifoon met antenne en aansluiting, heteluchtverwarming, kuiptafel, windex, vlaggenlijn, driekleurenlicht, kuipdouche, ankergerei, coating en antifouling, transport, vaarklaar maken, volle dieseltank.

*Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten