Faurby 363 De Luxe

13:12

Conclusie

Hoewel er voor sommige Scandinaviërs in deze lengte meer gevraagd wordt, is de Faurby 363 niet de goedkoopste. Daar staat tegenover dat de boot zeer compleet geleverd wordt. Rodrigging (massieve verstaging), doorgelat grootzeil, teakdek, buiskap, spinnakerbeslag, inclusief extra lieren, zijn standaard.

De boot is met zorg gebouwd en fraai afgewerkt. Opmerkelijk is de stijve romp en het degelijk ingelamineerde stalen frame waarop de mast staat, de kiel hangt en de krachten van de verstaging worden afgeleid. Kastjes en halfschotten zijn eveneens stevig aan de romp gelamineerd.

De boot zeilt uitstekend en is met harde wind prima in de hand te houden. Eigenlijk zijn er maar een paar kritische kanttekeningen. Het ankerbeslag is minimaal en voldoet niet op een schip van deze lengte. Hiervoor zou in samenwerking met de werf een oplossing gevonden moeten worden. Hetzelfde geldt voor het ontbreken van permanente ventilatie.

Specificaties

Titel
Een perfecte zeilbalans
NummerJaargang
112005
Merklogo
MerkType
Faurby 363 De Luxeonbekend
Testomstandigheden
Waddenzee, Wind 6/7
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Niels Peter FaurbyFaurby Yachts
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Jonker Yachtsonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
10.9879.70
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.30
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.80
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.655.72300onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
74Grootzeil, 100% rolfok
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD1-30SD29Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
8520065
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
126onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
193018onbekend213000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegin- gen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaard- luxeprijs berekening aangeeft. In deze Faurby 363 De luxe zijn de volgende voorzieningen standaard: middenbolders, teakdek, ankerrol, buiskap, fok en grootzeil, grootzeilhuik, spinnakerboom en -uitrusting, windex, fokrolreefinrichting, drukwatersysteem, boiler, koelkast met compressor, servies en bestek, walaansluiting 230V, 20Ah acculader, dek- licht, GPS, dieptemeter, log, CD-radio, kuiptafel, epoxybehandeling en antifouling. De extra’s die zijn berekend: heteluchtverwarming, windset, elektrische ankerlier, kuipdou- che, lazy-jacks, transport naar Nederland.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten