Elan 410

14:44

Conclusie

De Elan 410 Performance is een mooi gestileerd jacht. Wat meer is: de Elan 410 is een goed geconstrueerd jacht. De kielconstructie deugt en het ingelamineerde spantenframe verdeelt de krachten op de romp over een flink oppervlak.

Natuurlijk zijn er jachten op te noemen die vergelijkbare snelheden op de klokken kunnen brengen, maar de zeileigenschappen zijn bij dit weer prima. De boot loopt hoog en snel aan de wind en laat zich met een vinger sturen.

De restyling van het interieur door architect Boris Lubej heeft de jachten van Elan goed gedaan. Het interieur ademt een moderne, zakelijke sfeer die wonderwel bij de prestaties van het jacht past.

De Elan 410 is niet de allergoedkoopste veertigvoeter, maar gezien de kwaliteit, de prestaties en het niveau van de afwerking zijn wij van mening dat de boot de vergelijking met de concurrentie uitstekend kan weerstaan.

Specificaties

Titel
Aangename stijlbreuk
NummerJaargang
112007
Merklogo
MerkType
Elan 410onbekend
Testomstandigheden
Ijsselmeer, Wind 5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Rob HumphreysElan Marine
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Elan Yachting BeneluxElan Yachting Benelux
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.2711.28
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.91
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.10 / 2.45
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend8.32500onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
105.9Geen
IJPE
16.664.6316.165.43
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD2-4040onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
150350onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1 / 236 / 8onbekend
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
184438Vaarklaar252600onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen toegevoegd: tweede toilet, log, snelheidsmeter, dieptemeter, windset, stuurautomaat, warmwatersysteem, kuipdouche, koelcompressor, extra leeslampjes, 230V in elke hut, 12 V aansluiting stuurzuil, gordijnen en rolgordijnen, afdekplaten fornuis en spoelbakken, 230 V walstroomkabel, 12 V aansluiting natte cel, vuilwatertank, Furlex rolreefi nstallatie, Dyform verstaging, aluminium spiboom, hydraulische achterstagspanner, tweeblads klapschroef), driekleurenlicht, Victory triradiaal grootzeil en triradiaal HA-fok op rolreefi nrichting, lazy jacks, heteluchtverwarming, zoutwatervoetpomp, middenbolders, kuiptafel, elektrische ankerlier, buiskap, 1200 W omvormer, plotter, gps en antenne, marifoon, radio/cd-speler, kuipspeakers, Bruce-anker, ankerlijn met tien meter kettingvoorloop en connector, antifouling, inclusief primer, vier fenders, vier landvasten van 19,5 meter, radarrefl ector, teakhouten stootlijst met rvs strip, transport naar Nederland.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten