Dufour 425 Grand’ Large

13:05

Conclusie

De Dufour 425 Grandí Large is een stijlvolle, luxueuze boot die van alle gemakken voorzien is. De hutten zijn groot en de matrassen van uitstekende kwaliteit. De natte cellen zijn ruim en luxe afgewerkt. Afsluiters en ander loodgieterwerk zijn, net als de elektrische installatie, van uitstekende kwaliteit. Voor zover we hebben kunnen inspecteren, is de constructie degelijk.

Voor het lichte weer dat we bij deze proefvaart troffen, heeft de boot te weinig zeil. En aangezien licht weer toch veel voorkomt en de meeste zeilers die omstandigheden prefereren, neigen we er toe de boot ondertuigd te noemen. Het oppervlak van een zeil kan gemakkelijk verkleind worden, maar vergroten van het standaardtuig kan alleen door vrij prijzige en bewerkelijke extra lichtweerzeilen te zetten.

Deze Dufour is een uitgesproken comfortjacht. Uit onderzoek blijkt dat de gemiddelde toerzeiler slechts een kwart van de tijd dat hij aan boord verblijft, daadwerkelijk vaart. De nadruk op comfort en de kwaliteit van de leefomgeving heeft zo beschouwd wel enige grond.

Wat de prijs betreft, is de Dufour 425 Grandí Large zoín vijftien procent duurder dan een Bavaria in deze lengte. BÈnÈteau en Jeanneau zijn, afhankelijk van het type en uitrusting, vier tot zeven procent goedkoper. De Elan 410 is vijf procent duurder, maar is minder compleet uitgerust, zodat hij in de luxe uitvoering zoín vijftien procent duurder uitvalt.

Specificaties

Titel
Stijl, luxe en comfort
NummerJaargang
022008
Merklogo
MerkType
Dufour 425 Grand' Largeonbekend
Testomstandigheden
Hollands Diep, W/NW 2/3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Umberto Felci, dek en interieur: Patrick Roséoonbekend
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Jachtservice Noordschans, Jachtservice Muiden, Messink YachtingWestdiep Yachting Center
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.6011.23
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester4.16
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel2.10
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.708.82244017.10
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
84Grootzeil, rolgenua
IJPE
14.704.7513.684.70
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo Pentaonbekend40Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
160440onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
2 / 32 / 34 / 65 / 7
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
175500Vaarklaar214500onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

Dufour levert standaard ondermeer een elektrische ankerlier, extra serviceaccu, boiler, rolreefinrichting voor genua, 2 paddestoelventilatoren, driepits kooktoestel, koelbox 130 l. Het ‘cruising pakket’ omvat ondermeer: log/diepte ST60, windrichting/windsnelheid ST60, kuiptafel, lederen bekleding stuurwiel, speakers in kuip, vuilwatertank, ankerlier, ankerketting, landvasten, stootwillen, kuipdouche, vaste giekneerhouder, lazybag en lazyjacks, buitenboordmotorsteun, onderhoud- en reparatieset, rolgordijnen, 12V stopcontact in kuip, 230V walaansluiting en stopcontacten, acculader, 115 A dynamo, tweede vallier, Dufour-servies, radio/cdspeler, deklicht, gps Inmarset D+. Elektronicapakket omvat gps-kaartplotter, stuurautomaat en een interface voor de navigatieinstrumenten.

Extra aanschf en, naast het cruising pakket en het elektronicapakket, en in de standaardluxeprijs berekend: buiskap, verwarming, ST60 repeater, antifouling, transport naar Nederland, driekleurenlicht, driebladsklapschroef, marifoon. Gezien de schaarste aan teak en de omstandigheden waaronder wilde teak gewonnen wordt, vermelden we noch bij de standaardvoorzieningen, noch bij de extra’s teakproducten.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten