Dehler 44 SQ

10:51

Conclusie

Als de Dehler 44 representatief geacht mag worden voor de nieuwe lijn, dan handhaaft de werf niet alleen het niveau van kwaliteit en zeileigenschappen dat we van Dehler de laatste tien jaar gewend zijn, maar doet daar nog een schepje bovenop. Ondanks dat de 44 duidelijk herkenbaar blijft als een Dehler, is de boot zo vernieuwend dat er wel degelijk sprake lijkt van een vrij radicale koerswijziging.

De Dehler 44 is een uitstekende, zorgvuldig gebouwde boot met goede zeileigenschappen en een luxueuze inrichting. We constateerden een paar kleine onvolkomenheden bij de dekinrichting, waardoor het bedieningsgemak niet optimaal is. Dat betreft vooral de bediening van de schoot en leioogwagen van de genua.

Voor een Dehler 44 betaalt u een flink bedrag. Voor een Bénéteau of een Dufour van deze lengte legt u dertig tot veertig procent minder neer en een Bavaria of Harmony kost nog niet de helft. Kwalitatief en constructief is de Dehler 44 zonder twijfel van een hoger niveau. Op de wedstrijdbanen zult u misschien een Salona 45 tegenkomen. Die is zo’n twintig procent goedkoper. Maar een X-46 is, toegegeven, dertig centimeter langer, maar kost wel 35 procent meer. Een X-43 is ongeveer gelijk geprijsd, maar zeventig centimeter korter.

Waardeert u vooral de toerkwaliteiten en de luxe van de boot, dan overweegt u misschien een Etap 46. Die is 25 procent duurder. Voor traditionele kwaliteitsmerken als Najad, Hallberg- Rassey, Southerly en Island Packet betaalt u veertig tot 55 procent meer. Is de Dehler 44 duur? Ja, maar als we de prijs en de kwaliteit met de concurrentie vergelijken, scoort de Dehler 44 een dikke voldoende.

Specificaties

Titel
Voor echter zeilers
NummerJaargang
062007
Merklogo
MerkType
Dehler 44 SQonbekend
Testomstandigheden
IJsselmeer, Wind 4/5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Maarten Voogd & Alexander SimonisDehler Duitsland
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Dehler Benelux BVonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
13.7011.95
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
onbekend3.86
KielsoortDiepgang Standaardkiel
onbekend2.55
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend9.73500onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
102rolfok (41 m) en grootzeil (61m) van North Sails
IJPE
17.215.0317.406.15
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD2-40/130S40onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
165410 / 310onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
236 / 67 / 8
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
321400Vaarklaar366000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur of bouwer bij de standaardprijs rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

De boot wordt standaard geleverd met: snelheidsmeter, log, windmeter, kaartplotter, rolreefinstallatie voor de genua (onderdeks), starre giekneerhouder, hydraulische achterstagspanner, grootzeilhuik, beschermhoes voor de rolgenua, elektrische ankerlier met lanceerinstallatie voor het anker, anker, ankerketting en lijn, driekleurentoplicht (LED), driepits kooktoestel (Force 10) met oven, isoterm koelkast (voorlader met deur van gebor- steld rvs), koelbox met compressor, walaansluiting met kabel en marifoonvoorbereiding. In deze standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen extra berekend: transport naar Nederland, zeilklaar maken, antifouling, teak op het dek, twee instappoorten in de zeerailing, buiskap, kuipdouche, twee wegneembare containers achterin de kuip, Alcantra bekleding in deksalon, Verwarming (Webasto 5000), magnetron, extra accu, radio CD-speler, marifoon en spinnaker/gennaker uitrusting.

Last modified: 11 april 2011
Sluiten