C-Yacht 11.50

12:47

Conclusie

De ‘evolutie, in plaats van revolutie’-gedachte, zoals die in de folder staat, maakt C-Yacht met deze 11.50 waar. Stapje voor stapje bouwt de werf aan een beter product, zonder zich te laten verleiden door trends en hypes. Dat levert degelijke en robuuste boten op, die nog heel aardig zeilen ook.

Dat Zaadnoordijk kan bogen op zestig jaar ervaring zien we terug in de degelijke constructie en het keurige afwerkingsniveau. Daar is werkelijk niets op aan te merken en dat doen we dus ook niet. Wel zou u het interieur van de 11.50 als saai kunnen ervaren. Een boot van deze allure kan best een gedistingeerd, maar modern interieur gebruiken. De evolutie waar de werf van spreekt, heeft vooralsnog in het ruime binnenste van deze boot nog niet echt doorgezet. Maar een werf als deze duldt veel inspraak, mocht u als toekomstige eigenaar willen variëren op het standaardinterieur.

De C-Yacht 11.50 is een boot voor de verwende toerzeiler. Dat zien we terug in de prijs. Met 254.065 euro positioneert de werf deze 37-voeter in de buurt van de Malö 37 (272.000 euro) en de Hallberg- Rassy 37 (259.777). Kiest u voor een complete uitrusting, dan komt daar nog eens 40.000 euro bij. Ons inziens kan deze C-Yacht 11.50 de concurrentie, ook op prijs, met de zojuist genoemde Scandinavische modellen prima aan.

Specificaties

Titel
Op grote voet
NummerJaargang
062007
Merklogo
MerkType
C-yacht 11.50onbekend
Testomstandigheden
Haringvliet, Wind W3
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Frans MaasZaadnoordijk Yachtbuilders
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
C-Yachtonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
11.979.80
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.65
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.60
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
1.477.8320018.25
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
72.00onbekend
IJPE
onbekendonbekendonbekendonbekend
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Yanmar3JH4-CE39onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
160320onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
1246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
254065Vaarklaar296672onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft.

In de standaardprijs zijn onder meer de volgende voorzieningen meegenomen: antifouling, tweeblads klapschroef, automatische brandblusinstallatie, set dacron zeilen, rodkick, teak in de kuip, walstroomaansluiting, acculader, bliksembeveiliging en vaarklaar maken. Voor de standaardluxeprijs zijn de volgende opties toegevoegd: massief teak op dek, gps, marifoon en antenne, log, dieptemeter, windset, elektrische ankerlier, stuurautomaat, gennaker, achterstagspanner, stagbeschermers, douche in spiegel, douche in natte cel, omvormer, radarreflector, kleurenplotter en radio/cd-speler.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten