Bavaria 30

09:49

Conclusie

U krijgt met de aanschaf van een Bavaria 30 heel veel boot voor uw geld. Het prijsverschil met andere boten in deze lengte is gigantisch. Alleen de Poolse werf Delphia en de nieuwe Franse prijskraker Harmony leveren in deze maat toerschepen voor concurrerende prijzen. Soortgelijke boten in deze lengte kosten minstens 15 procent meer. En dat is des te indrukwekkender als u ziet dat er op staand en lopend want noch beslag bezuinigd is. Alleen de liertjes op het kajuitdak hadden wel twee snelheden kunnen hebben en voor de genuaschootlieren zou een maatje groter handig geweest zijn.

We stelden dat Bavaria met deze prijskraker een nieuw publiek wil lokken. Het profiel van dat publiek is duidelijk. Luxe, comfort, ruimte en afwerking scoren hoog. De zwakke schootvoering van de grootschoot, de grote stuurconsole met vaste kuiptafel, het vrij geringe zeiloppervlak in verhouding met het gewicht en de niet meer dan gemiddelde zeileigenschappen lijken te mikken op een publiek dat geen prioriteit bij het zeilen als sportieve bezigheid op zich legt. Daar is niets mis mee.

We kunnen ons echter wel afvragen of Bavaria met deze boot een ander publiek bij de concurrentie wegkaapt dan ze al in groten getale in huis heeft. Maar ja, hoe belangrijk dat is, moet de marketingafdeling maar beantwoorden

Specificaties

Titel
Boot voor een nieuw publiek?
NummerJaargang
052006
Merklogo
MerkType
Bavaria 30onbekend
Testomstandigheden
Markermeer, Wind N 4
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
J&J DesignBavaria Yachtbau
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Van den Bosch Yachting, Holland Sailingonbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
9.328.25
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Polyester3.29
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Vinkiel1.85
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend4.4110014.10
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
48.60Grootzeil, fok
IJPE
15.904.4215.044.98
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
Volvo PentaD1-218onbekend
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
90150onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
onbekend246
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
587320onbekend76000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s berekend, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. In de standaardluxeprijs zijn de volgende voorzieningen extra berekend: vaarklaar maken, antifouling, driekleurenlicht, lazy jacks, verwarming, koelunit, boiler, dieptemeter, log, windinstrumenten, gps, stuurautomaat, marifoon, acculader, ankerlier, middenbolders, buiskap, rodkicker, radarreflector, anker, ankerlijn, ankervoorloop.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten