Allures 40

09:53

Conclusie

Te veel boten lijken ontworpen om er alles mee te kunnen. Daarmee zijn ze weliswaar geschikt voor een groot publiek, maar ze gaan ook wel erg veel op elkaar lijken. Bovendien gaat de ene functie vaak ten koste van de andere. Het leuke van de Allures is, dat deze boten ontworpen zijn met een uitgesproken visie op langeafstandzeilen en dat smoelt er vanaf. De boot zeilt goed, maar is nergens een wedstrijdboot.

De boot is van een stevig materiaal en uitstekend geconstrueerd. Het is een boot die zich vriendelijk gedraagt en gemakkelijk te hanteren is. Uit de proefvaart blijkt dat het een boot is die vergevensgezind is en prima in staat is voor zichzelf te zorgen. En de prijs? Er zijn goedkopere veertig voeters op de markt, met name in polyester. Zo is bijvoorbeeld de Breehorn 41, ook een boot die bij vertrekkers in de smaak zal vallen, zo’n zeven procent goedkoper. Maar daarmee kun je niet droogvallen. Dat kan wel met de OVNI 395, een aluminium knikspant die zo’n kleine twintig procent goedkoper lijkt dan de Allures 40.

De Allures wordt echter aanmerkelijk volledig aangeboden. Rusten we alle drie de boten hetzelfde uit met allerlei toeters en bellen die voor een langere reis en verblijf nodig lijken, dan kost de Allures 40 nog maar zes procent meer dan de Breehorn en dertien procent meer dan de OVNI. Vermeldenswaard is dat u het jacht ook gewoon bij de importeur kunt huren. Dat kunt u gewoon doen om eens een weekje met een Allures te varen, maar ook om weldoordacht tot de aanschaf te besluiten.

Specificaties

Titel
Zeilen met de Allures 40
NummerJaargang
122006
Merklogo
MerkType
Allures 40onbekend
Testomstandigheden
Het Kanaal, Wind 3/5
Fotograaf-foto
Tekening
OntwerpBouw
Olivier Racoupeau, Berret-Racoupeau Yacht DesignAllures Yachting
Leverancier NederlandLeverancier Belgie
Rossinante Yachtcharteronbekend
Lengte rompLengte waterlijn (Lwl)
12.4810.59
RompmateriaalBreedte romp (Bmax)
Aluminium4.08
KielsoortDiepgang Standaardkiel
Midzwaard0.95 / 2.60
DiepgangWaterverplaatsingBallast (Kielgewicht)Masthoogte boven waterlijn
onbekend8.83800onbekend
Aandewinds zeiloppervlakBijgeleverde zeilen
80.5Grootzeil, genua
IJPE
15.604.5014.755.00
MotormerkMotortypeMotorvermogenMotortoevoeging
VolvoD2-5540Saildrive
Inhoud brandstoftankInhoud watertankInhoud vuilwatertank
450450onbekend
DoucheHuttenSlaapplaatsenSlaapplaatsen maximaal
12 / 3 / 44 / 6 / 64 / 8 / 6
Stahoogte bij luikStahoogte bij hoofdschot
onbekendonbekend
Prijs vanafPrijs-vanaf-toevoegingStandaardluxeprijsStandaardluxeprijs-toevoeging
293000Vaarklaar306000onbekend
Specificatietoelichting

De standaardluxeprijs is berekend ten behoeve van de prijsvergelijking. Hierbij zijn alle extra’s opgenomen, die een andere importeur bij de prijs in rekent. Vaak zijn de toevoegingen in uw ogen misbaar. U zult dus in de praktijk minder kwijt zijn dan onze standaardluxeprijsberekening aangeeft. De Allures 40 wordt in de exportuitvoering zeer compleet geleverd. Onder de ‘prijs vanaf’ worden onder meer verrekend: buiskap, koelbox, elektrische ankerlier, log, dieptemeter, windset, boiler, acculader, transport naar Nederland, antifouling, vaarklaar maken, 1 week proefvaren onder begeleiding. Het verschil tussen de ‘prijs vanaf’ en de standaard-luxeprijs omvat een stuurautomaat ST6001, een GPS-plotter een marifoon en een heteluchtverwarming.

Opmerking

De Allures 40 wordt ook in een ‘Oceaanuitvoering’ geleverd en kost dan € 335.000. Dan krijgt u een opklapbare kuiptafel, teak op de kuipvloer, extra grote lieren, een veiligheidspakket met onder andere een zespersoons reddingsvlot, 2 extra accu’s, een zwaardere omvormer, een stroommanagementsysteem, een 110W zonnepaneel op beugel, een windgenerator, een geïsoleerde romp, verwarming, navigatiestation, plotter, GPS, stuurautomaat, tridata, windsnelheidsmeter, marifoon, twee speakers in de kuip, volledig doorgelat grootzeil met mastvoering met kogellagers, lazy jacks een vaste giekneerhouder, een kotterstagzeil met bindrif, een buiskap met handbeugel.

Last modified: 12 mei 2011
Sluiten