Nieuws

Zonder bulb naar Les Sables

Roland Jourdain vemoedt dat hij rondvaart zonder bulb. De Fransman probeert de Azoren te bereiken om de schade in te kunnen schatten.

10:37

Al een paar dagen geleden merkte de Vendée Globezeiler dat er iets mis was met zijn boot. Hij hoorde een onbekend geluid en het gedrag van zijn boot veranderde. Het wonderlijke is dat de hij nog steeds rondvaart.

 

Jourdain: "Ik kan niet verklaren waarom ik niet gekapseisd ben. Toen ik probeerde onder de boot te kijken, zag ik niets. Normaal gesproken had ik iets moeten zien, maar ik zal niet gaan duiken in deze omstandigheden. Daarvoor zijn de golven te hoog."

 

Toch weet Jourdain zeker dat er iets goed mis is: "Als ik meer zeil hijs, dan helt de boot flink, dus er is zeker iets mis met de kiel. Ik zal de situatie goed in de gaten moeten houden en afhankelijk van het weer en de golfslag besluiten of ik veilig verder kan."

 

Michel Desjoyaux blijft intussen leider. Met nog 712 mijl te gaan, lijkt hij onbedreigd op de winst af te gaan. Met de problemen van Jourdain is zijn belangrijkste opponent uitgeschakeld, en die leek al geen bedreiging meer te kunnen vormen. De verwachting is dat Desjoyaux zondag aankomt in Les Sables d’Olonne. Daarmee zou hij voor de tweede keer winnaar worden van het grootste solozeilevenement ter wereld.

Last modified: 30 januari 2009
Sluiten