Nieuws

Zon, zee en presteren

Er was weinig inbeeldingsvermogen voor nodig om je in het Carieb te wanen, gisteren, tijdens de afsluitende race van de North Sea Regatta. Aangename temperatuur, genoeg wind en prachtig zonnig weer zorgde voor ideale zeilomstandigheden. Een goedmakertje voor de verwaaide editie van vorig jaar...

12:02

Er was weinig inbeeldingsvermogen voor nodig om je in het Carieb te wanen, gisteren, tijdens de afsluitende race van de North Sea Regatta. Aangename temperatuur, genoeg wind en prachtig zonnig weer zorgde voor ideale zeilomstandigheden. Een goedmakertje voor de verwaaide editie van vorig jaar.

De organiserende Jachtclub Scheveningen en een klein legertje vrijwilligers werkten 4 dagen lang aan een zeilevenement dat jaarlijks een groot aantal professionele en gezelligheidsbemanningen trekt. Er werd gevaren in de klassen IMS, ORC, Mumm30, X99, J22, J24, Yngling, Sportboats, MaxFun 25, Soling, Formula 18, Formula 20, Hobie Cat 16 en Dart 18. Ook dit jaar was er weer een feesttent ingericht om de bemanningen ook na de races te vermaken, tot de vroege uurtjes.

De jachthaven lag wat minder vol dan vorig jaar. De commerciële aanpak van het evenement en de drukte van vorig jaar zorgde voor wat minder inschrijvingen. Bovendien is de verouderde haven duidelijk niet berekend op zoveel schepen en evenveel bemanningen. In 2003 wordt er dan ook gestart met de nieuwbouw van een heus regattacentrum op de huidige locatie.

De sportieve prestaties waren er niet minder om. Opvallend was de aanwezigheid van Jochem Visser aan boord van IMX-40 Salty Dog. Samen met de Interlace, met Carolijn Brouwer aan het roer, van Xiphias Racing vochten zij om de eerste plek in het sterke IMS 2-veld. Carolijn gaat zich na uitstapjes naar de Volvo Ocean Race en de North Sea Regatta nu weer richten op haar Europe.

Nog opvallender is de intentie van het Nederlandse syndicaat Xiphias Racing om deel te gaan nemen in het prestigieuze 60-voets trimarancircuit. Het plan is om volgend jaar een dergelijke oceaanracer over te nemen en te testen. Als de sponsoring eenmaal stabiel is en de continuïteit zeker gesteld is, kan gedacht worden aan nieuwbouw in het jaar erop.

Last modified: 7 september 2006
Sluiten