Nieuws

Zon, weinig wind en bikini’s North Sea Regatta 2004

Een kleine 500 boten gingen vandaag het water op tijdens het grootste zeezeilevenement van ons land, de North Sea Regatta 2004. Helaas een dag met weinig wind. De zeilpakken werden verruild voor shorts en bikini's en er werden maar weinig wedstrijden gezeild.

19:12

Een kleine 500 boten gingen vandaag het water op tijdens het grootste zeezeilevenement van ons land, de North Sea Regatta 2004. Helaas een dag met weinig wind. De zeilpakken werden verruild voor shorts en bikini’s en er werden maar weinig wedstrijden gezeild.


Gisteren is de North Sea Regatta van start gegaan. Mooie wind (8-14 knopen) en zon waren de ideale ingredienten om twee geldige wedstrijden te zeilen. En zoals gebruikelijk is er op de NSR plaats voor vermaak. Na de officiele opening barstte vier ABBA-epigonen los in de feesttent, die voor de uitbundige sfeer zorgden.


Vandaag voeren de eenheidsklassen op een baan voor de kust van Scheveningen. Met een zeewind konden zij twee wedstrijden kunnen uitzeilen. De ORC en IMS 1 en 2 zeilden 1 geldige wedstrijd. Daarna werden er tevergeefs nog twee pogingen gedaan een volgende wedstrijd te starten. Terug in de haven was het tijd voor paraderen over de steigers, bier en cocktails drinken in de kuip en swingen op de Braziliaanse salsaband. Een Caribische sfeer heerst er onder de zeilers. De voorspellingen voor morgen zijn tot nog toe niet rooskleurig (nog minder wind), maar iedereen is onverminderd strijdvaardig.


Uitslagen; www.nsr.nl 

Last modified: 30 mei 2004
Sluiten