Nieuws

Zeiljacht Gouvia twee keer gered

Het kajuitzeiljacht Gouvia uit het Belgische Blankenberge is vorige week twee keer gered door de KNRM. Op donderdag 24 juli alarmeerde de Kustwachtpost Ouddorp de Stellendamse reddingboot omdat de Gouvia, met drie personen aan boord, gestrand was op de Maasvlakte.

13:52

Het kajuitzeiljacht Gouvia uit het Belgische Blankenberge is vorige week twee keer gered door de KNRM. Op donderdag 24 juli alarmeerde de Kustwachtpost Ouddorp de Stellendamse reddingboot omdat de Gouvia, met drie personen aan boord, gestrand was op de Maasvlakte. Eenmaal ter plaatse gekomen was de reddingboot Kapiteins Hazewinkel uit Hoek van Holland reeds aanwezig. De Stellendamse reddingboot assisteerde met het maken van de sleepverbinding en het verrichten van peilingen, zodat de Hoekse boot het vaartuig vlot kon trekken en veilig naar dieper water brengen. Zij nam het jacht mee naar de Berghaven in Hoek van Holland.


Een dag later piepte de Kustwachtpost Ouddorp de KNRM weer op, nu voor een jacht met motorstoring een paar mijl noord van het Slijkgat. Het jacht bleek eveneens niet meer te kunnen zeilen. Eenmaal bij het jacht bleek het de Gouvia te zijn. De bemanning was in Hoek van Holland de hele dag bezig geweest met reparatie van de motor en nu op weg naar Stellendam. In het Slijkgat weigerde de motor weer dienst en werd weer hulp ingeroepen van de reddingmaatschappij. Er werden twee opstappers van de Stellendamse reddingboot overgezet, een sleepverbinding werd gemaakt en de Gouvia werd naar de buitenhaven van Stellendam gebracht. 

Last modified: 29 juli 2003
Sluiten