Nieuws

Zeiler slaat overboord

Een 56-jarige zeiler uit Soest is op 4 mei, 's avonds rond 18.30 uur, op de Noordzee overboord gevallen en later overleden.

09:52

De man was met twee opvarenden (46 en 48 jaar) op zijn ruim twaalf meter lange jacht onderweg van IJmuiden naar Lowestoft toen hij last kreeg van zeeziekte. Op het moment dat hij geknield tussen de draden van de reling zat, viel hij overboord, maar bleef met zijn lifeline aan het schip hangen. Na vergeefse pogingen van de bemanning om de drenkeling weer aan boord te krijgen, gleed hij uit zijn harnas en verdween hij in de golven, aldus een woordvoerder van de politie.


Het jacht bevond zich op dat moment circa 37 mijl ten westen van IJmuiden en er stond een westenwind, kracht 5 tot 6 Beaufort. Met twee marineschepen, twee helikopters en drie reddingsboten van de KNRM zocht de Kustwacht naar de man die rond 21.00 uur werd gevonden. Hij overleed korte tijd later in de helikopter die hem overbracht naar een ziekenhuis in Den Helder. Volgens de politie waren zowel het slachtoffer als zijn twee bemanningsleden ervaren zeezeilers.

Last modified: 12 mei 2005
Sluiten