Nieuws

Zeilen in het winterse weer

De fervente zeiler die ondanks de winterse omstandigheden toch wil zeilen, zal het ijs moeten opzoeken. Op verschillende plaatsen in Nederland is het mogelijk om te ijszeilen.

14:41

Door de sneeuw is het ijs op veel plaatsen nog gevaarlijk. Vanaf Elburg naar het zuiden wordt de sneeuw aanzienlijk minder. Op verschillende fora wordt al informatie uitgewisseld tussen ijszeilers die het hebben geprobeerd. Vooral het Gooimeer en de Loosdrechtse Plassen lijken populair te zijn.

De Olympische 470-zeilers Sven en Kalle Coster, hebben hun ijszeilers al uitgebreid getest op de Loosdrechtse Plassen. Ondanks de zachte wind gingen ze naar eigen zeggen toch met 60 kilometer per uur over het ijs. Op www.watersportverbond.tv zijn de beelden van de broers op het ijs te zien. De zeilers vertrekken over een paar weken naar Miami voor de Olympic Classes Regatta. Voor hun vertrek hopen ze nog het NK ijszeilen mee te maken.

Wanneer en of het NK wordt gehouden is nog niet bekend. Veel ijszeilers hopen dat het NK, net als vorig jaar, weer door kan gaan. In Friesland werd al gesproken over het Fries Kampioenschap, maar door de te dikke sneeuwlaag moest men dit annuleren. Voor diegenen die mee willen doen aan het NK ijszeilen: hou de site www.ijszeilen.nl in de gaten. In het forum zal een bericht worden geplaatst als er een NK wordt georganiseerd. Hier staan ook berichten over de plaatsen in Nederland waar al op het ijs is gezeild.

Last modified: 8 januari 2010
Sluiten