Nieuws

Zeilen in de 200mijls solo

Komende week start de 14e 200 mijls ‘SOLO’ vanuit Muiden. De wedstrijd wordt gezeild op de Noordzee, de Waddenzee, het IJsselmeer en het Markermeer.  Onder de 85 deelnemers zijn slechts twaalf nieuwelingen. Zeilen-redacteur Klaas Wiersma is er één van.

15:23

Alle deelnemers starten woensdagmorgen 23 september in Muiden, om na drie verplichte rakken op het Markermeer een keuze te maken voor een van de vier banen. De vier banen hebben elk hun voor- en nadelen. Baan 1 bestaat uit een rondje Noord-Holland met dertig mijl op de Noordzee. Baan 2 is een rondje om de eilanden Vlieland en Texel. Zeilers die baan 3 kiezen blijven op het IJsselmeer en baan 4 is een rondje Afsluitdijk. 

De wedstrijd wordt niet non-stop gevaren. Na elk rak mogen de deelnemers tijdelijk uit de wedstrijd stappen om te rusten of om beter weer af te wachten. Het is dus geen uitputtingsslag, maar vooral een tactisch spel. Bovendien zijn er drie rustperiodes verplicht van minimaal zes uur. De finish is uiterlijk op zondag om 12:00.

Klaas zal tijdens de wedstrijd te volgen zijn via www.zeilen.nl. Op de site van de organisatie http://www.200myls.nl/track-trace.html is een track&trace pagina waar alle boten de hele wedstrijd te volgen zijn. Via Twitter houdt Klaas bovendien een weblog bij (http://twitter.com/Zeilen_magazine).

Last modified: 18 september 2009
Sluiten