Nieuws

Zeilen 7: grenzen verleggen

Op diverse manieren worden er grenzen verlegd in het komende julinummer van Zeilen.

10:43

Op diverse manieren worden er grenzen verlegd in het komende julinummer van Zeilen.


Neem het Strak rondje Sark. Ondanks het GPS-gemak oefenen zeilers gelukkig nog de oog-en-kaart navigatie. Het eerlijke handwerk van kijken, peilen, noteren en het maken van veilige sectoren. Tussen de rotsen van het Kanaaleiland Sark. Henk Bezemer scheepte in voor een spannende zoute tocht.


Van een totaal andere orde, maar niet minder grensverleggend zijn de zeilervaringen van mensen met een functionele of geestelijke beperking. Dankzij de activiteiten van de stichting Sailability ervaren zij een Machtig gevoel van vrijheid. Diana Bogaards maakte een reportage.


Natuurlijk komt de Volvo Ocean Race uitgebreid aan bod. In Glorieus winnaar, groot verlies doet Diana Bogaards verslag van gedenkwaardige dagen in Portsmouth. En in ‘Een brute machine, maar het concept klopt’ interviewt Rob Mundle topontwerper Bruce Farr over de VO-70 ontwerpen.


Zeer grensverleggend is de tocht die de bemanning van de Sally Lightfoot maakt. Sally verkent Swahili kust heet de jongste aflevering van hun artikelenreeks. Tussen zeilende vrachtvaart, oude handelsposten en Afrikaanse cultuur.
Een ontdekkingstocht. Dat werd de tocht van Hil Boerman en Kick Kleverlaan met hun nieuwe tweedehands. Een doorleefde boot met achterstallig onderhoud. Aanloopprobleempjes genoeg. Maar het pure zeilplezier vergoedt veel.
Voor de mast: een vak apart. De afgelopen North Sea Regatta was voor Marjolein Brandt en Ernst Steinmeier een uitgelezen moment om voordekkers naar hun verhaal te vragen.
Oeroud Latijntuig nog steeds in gebruik. In de reeks ‘alternatieven voor het torentuig’ bespreekt Henk Bezemer het latijnzeil.
Test: CB 365 en Noordkaper 40. Het testteam voelde twee schepen aan de tand, de slanke CB 365 en de robuuste Noordkaper 40.


Verder vindt u in dit nummer goed gevulde rubrieken met allerlei nieuws en wetenswaardigheden.
Bezeild – De rubriek met brieven van lezers, Wie-was-waar?, de agenda en het nieuws uit de zeilerswereld. Met onder meer de Holland Regatta en een schitterende foto van het Rondje Wight.
Zeilersmarkt – Nieuws van de watersporthandel, nieuwe producten en diensten.
Schateiland – Boekrecensies.
Praktijk – Pagina’s over de praktische kanten van het zeilen. Met onder meer de Sterrenhemel van deze maand en Berichten voor Zeilers.
Laatste pagina – Het platform van de eigen mening. Michiel Scholtes over zeilbalans van ‘verstandige’schepen.


Zeilen 7 verschijnt eind volgende week. De abonnees krijgen hem het eerst in de bus.


Nog geen abonnee? Meld u aan op www.zeilen.com. Of bel 0800-5567777.

Last modified: 19 juni 2006
Sluiten