Nieuws

WK zeilen niet naar Den Haag

Het WK zeilen 2014 gaat niet naar Den Haag. De internationale zeilfederatie ISAF wees de organisatie toe aan Santander, Spanje. Ook Canada, Polen, Denemarken, China en Korea waren in de race voor de organisatie van het grootste zeilevenement in Olympische klassen ter wereld.

15:37

Het ISAF WK zeilen wordt één keer in de vier jaar gehouden. Alleen de beste zeilers in alle Olympische klassen worden daarvoor uitgenodigd. Het is het grootste en, sportief gezien, het belangrijkste zeilevenement op de Olympische spelen na. Het laatste WK vond plaats in 2007 in Cascais, Portugal. In december 2011 wordt het ISAF WK georganiseerd in Perth, Australië. In 2014 gaat het ISAF WK dus naar Santander aan de Noord-Spaanse kust.

 

Sportwethouder van de Gemeente Den Haag Karsten Klein was uiteraard teleurgesteld dat de organisatie van de WK-zeilen 2014 aan Den Haag voorbij gaat. “Laat ik om te beginnen Santander feliciteren met de toewijzing van de organisatie. Dat wij het niet zijn geworden is natuurlijk heel teleurstellend. Wij hebben naar mijn mening een heel compleet bid gedaan en een succesvolle presentatie gehouden in Southampton. Den Haag blijft de zeilstad van Nederland, dat zullen we ook de komende jaren laten zien.”

 

Hugo Snoekc, voorzitter van het Watersportverbond, was eveneens teleurgesteld. “Den Haag is onze ogen de ideale plaats voor het organiseren van het ISAF WK 2014. We hebben het afgelopen jaar met het Delta Lloyd WK 470 in Den Haag laten zien dat we grote topzeilevenementen succesvol kunnen organiseren. En wat te denken van de jaarlijkse Delta Lloyd North Sea Regatta. Een zeilspektakel van de bovenste plank. Daarnaast maakt de aanwezigheid van het recent geopende Internationale Topzeilcentrum en het InnoSportLab zeilen deze locatie uitermate geschikt voor het ISAF WK 2014. Kortom we hadden een heel goed bid. Maar we hadden ook geduchte tegenstanders in deze competitie. De keuze van de ISAF is nu gevallen op Santander dat ik op deze plaats wil feliciteren met de uitverkiezing.”

 

Bron: Simon Keijzer/Watersportverbond

Foto: Thom Touw

Last modified: 22 februari 2011
Sluiten