Nieuws

WK Yngling: Geen Medal race voor Nederland

Voor de Nederlandse zeilsters zit de Medal race er niet in. NED 1 eindigde op de dertiende plek en kwalificeerde zich niet voor de eindstrijd.

11:34

Ook al hebben de zeildames zich niet de Medal race ingevaren, toch toonden ze vormbehoud. Er gaat in ieder geval één van de kernploegen naar de Spelen. Het is nu nog de vraag wie.

Goede laatste races
In de laatste drie races, die gisteren gehouden werden, deden de dames het een stuk beter. Met mooi weer en weinig wind behaalde NED 1 een derde, NED 350 een achtste en NED 111 een tweeëntwintigste plaats in de laatste race, waardoor zij in het eindklassement als dertiende, zestiende en achttiende eindigden. Mulder (NED 1) over de laatste dag: "Het geeft een iets beter gevoel als je afsluit met een derde plaats in de laatste race, maar als ik naar de uitslagenlijst kijk dan overheerst een heel ander gevoel."

OCR
Opvallend is dat de Nederlandse zeilsters in de OCR (Olympic Challenge Regatta) van vorige week nog een gouden en bronzen plak behaalden. In dat evenement moesten ze het tegen dezelfde tegenstanders opnemen. Mulder hierover: "Het is een hele harde leerschool. En we moeten nog grondig analyseren. Maar ik weet wel dat we beter moeten kunnen omschakelen. We hadden dit weer niet verwacht, maar dat moet ons niet zo hard raken. Vorig jaar tijdens het WK, de dag dat het stormde, scoorden we een eerste en tweede plaats. We weten dat we het kunnen." 

Terugblik
Bondscoach Maurice Paardenkoper kijkt terug op de afgelopen week: "Het was opvallend dat we in het begin van de week steeds dieper en dieper in de val zakten. We kwamen er niet snel genoeg uit. We zijn goed in een klein gebied. Dat weten wij en dat hebben we ook laten zien. Maar het is een jong team en ook jong op het gebied van ervaring op het allerhoogste niveau. Dan zijn er altijd momenten dat het niet goed gaat. Dat gebeurt iedereen. De Engelsen hadden dat vorige week en hervonden zich helemaal deze week. Wij hadden het nu. Het is niet dat we het niet kunnen, maar als alles niet klopt moeten veel beter daarmee omgaan en omschakelen."

m18z40dsdi7e

Last modified: 15 april 2008
Sluiten