Nieuws

Winnaar Mini Transat bekend

De winnaar van de Mini Transat is vanmorgen in Brazilië gefinisht. Na 24 lange dagen kwam Thomas Ruyant om 11.18 uur over de finishlijn.

15:53

De Mini Transat ging op zondag 13 september van start in het Franse Charente Maritime. In twee etappes racen de zeilers, solo, bijna 4.200 mijl over de Atlantische Oceaan in een zeiljacht van maximaal 6.5 meter lang. De zeilers varen van Charente Maritime naar Funchal, bij Portugal. Bijna drie weken later verlaten ze Funchal weer en zeilen richting Salvador de Bahia in Brazilië, waar de finishlijn ligt.

 

Thomas Ruyant is de winnaar van deze Mini Transat, Henri Paul Schipman gaat de tweede plek waarschijnlijk vullen. Het wordt verwacht dat hij rond half vier vanmiddag binnenkomt. Op dit moment zitten nog enkele zeilers vast in de Doldrums. Het weer hier kan erg verraderlijk zijn, op dit moment is er windstilte waardoor de achterblijvers niet verder komen. Ze hebben nu nog tien dagen om de finishlijn te halen, deze sluit tien dagen nadat de eerste gefinisht is.

 

De 55-jarige Robert Rosen Jacobsen is de enige Nederlander die aan de Mini Transat meedoet. Op dit moment ligt hij op de 29ste plek. In Zeilen nummer 9 van dit jaar, vertelt hij wat zijn drijfveren zijn om mee te doen aan de wedstrijd.

Ruyants eerste woorden na drie weken alleen op het water: “Now, what I want is to eat well, be with family and friends and sleep on my belly.”

Last modified: 22 oktober 2009
Sluiten