Nieuws

Wiegel krijgt 12-voetsjol cadeau

Van je vrienden moet je het hebben. Hans Wiegel kan er sinds zijn 70e verjaardag over meepraten. Tot verrassing van de VVD-coryfee kreeg hij vorige week een 12-voetsjol cadeau.

10:06

En daar bleef het niet bij. Toen Henk van der Zanden, voorzitter van de jollen klasse organisatie hoorde dat de politicus een langgekoesterde droom door zijn vrienden vervuld zag, bood hij Wiegel direct een gratis lidmaatschap voor een jaar aan.

Volgende week varen de jollen op de Goïngarijpsterpoelen in Friesland het Nederlands Kampioenschap. Hans Wiegel heeft als kersverse jollenzeiler nog niet ingeschreven, maar zal wellicht toeschouwer zijn. Het belooft volgens Van der Zanden een prachtig spektakel te worden. "Naast onze eigen toppers hebben diverse topzeilers uit andere klassen ingeschreven, zoals meervoudig kampioen in de Valkenklasse Henk Huisman en Tom Otte, die vorige week nog tweede werd op het WK in de Yngling op de Oostenrijkse Attensee. Titelverdediger is Jeroen de Groot, ook een meervoudig nationaal kampioen in ondermeer de Pampus- en 16m2-klasse. "Het is best bijzonder dat deze toppers het blijkbaar een uitdaging vinden om in de jol te zeilen.’’

Aan het NK doen bijna 50 jollen mee.

(EvS)

Foto’s: Eric van Staten/Yvonne Ransijn/Fotobank NH

Last modified: 22 juli 2011
Sluiten