Nieuws

West Kirby wint Batavia Regatta

De Batavia Regatta is gewonnen door de regerend wereldkampioen West Kirby. Dat het team- en matchracen in Engeland nog op een hoger niveau staat dan bijvoorbeeld in Nederland bleek het afgelopen weekend: alle ereplaatsen waren voor Britse teams.

14:57

20 september 2011

Na West Kirby eindigde Cambridge als tweede en Royal Thames als derde. Het team van Aalsmeer viel net buiten de prijzen.

De omstandigheden in Lelystad tijdens de Batavia Regatta waren prima. Na een zuidoostelijke wind op vrijdag, troffen de zeilers op zaterdag en zondag een zuidwestelijke wind 3-4 Beaufort.

Dat de ambities van de organiserende Stichting MATCH verder gaan dan het organiseren van matchraces en teamzeilwedstrijden, bleek uit de aanwezigheid van 4 Engelse umpires die er mede verantwoordelijk voor waren dat de kwaliteit van dit zeilevenement hoog was.

Op 1 en 2 oktober staan in de Bataviahaven de Silverfleetraces voor het NCK later die maand in Rotterdam op de agenda. Naar verwachting zullen 14 verenigingen deelnemen aan deze voorrondes. Ook dan wordt gebruik gemaakt van de Maxfuns van de Stichting MATCH.

(EvS)

Last modified: 23 september 2011
Sluiten