Nieuws

Wereldhavendagen en De Delft

Morgen beginnen de jaarlijkse wereldhavendagen in Rotterdam. Het thema van dit jaar is 'water werkt'. Op vrijdag zullen klassieke zeilschepen, zoals driemastschoeners en –klippers, een logger en loodsschoener, een parade varen en afmeren in de veerhaven. Daarnaast zijn er op en rond het water diverse activiteiten.

14:06

Morgen beginnen de jaarlijkse wereldhavendagen in Rotterdam. Het thema van dit jaar is ‘water werkt’. Op vrijdag zullen klassieke zeilschepen, zoals driemastschoeners en –klippers, een logger en loodsschoener, een parade varen en afmeren in de veerhaven. Daarnaast zijn er op en rond het water diverse activiteiten.


Tijdens de Wereldhavendagen zal zaterdag op om 12.00 uur het tweede spant op de kiel van het 18e eeuwse linieschip De Delft gezet worden. Het spant is vervaardigd uit Frans eikenhout en een havenkraan zal het 7 ton zware spant op de kiel plaatsen. Bezoekers kunnen tijdens het hele weekend gratis een kijkje nemen op de werf.


Naast de bouw van het linieschip is er een maquette in wording te bezichtigen van Historisch Delfshaven uit de 18e eeuw. De maquette wordt door vrijwilligers gemaakt en zal in de loop van de jaren verder ontwikkeld worden. Speciaal voor kinderen is er een vaandel-verfwedstrijd. De Scheepswerf is zaterdag en zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur geopend.


Wie van pannenkoeken houdt mag niet ontbreken op de Pannenkoekenboot. Op zaterdag en zondag vaart de deze regelmatig tussen de Wilhelminakade en Scheepswerf ‘De Delft’. De gasten kunnen aan boord onbeperkt pannenkoeken eten en van de Rotterdamse havens genieten. Zie ook http://www.wereldhavendagen.nl/ en  http://www.dedelft.nl/.


 

Last modified: 7 september 2006
Sluiten