Nieuws

Weinig wind maakt 24-Uurs lastig

De 24-Uurs die vanavond 23 augustus van start gaat, wordt een lastige voor de bemanningen van de deelnemende schepen. Het weer is onstabiel met weinig wind uit uiteenlopende richtingen.
Het is dus moeilijk in te schatten wat de beste strategie zal zijn om de meeste mijlen te maken. Vandaag komt de wind uit verschillende richtingen, morgen overwegend uit het noordwesten.

12:13

Het IJsselmeer zal vanaf 18.00 uur vol met zeilende schepen zijn. Volgens de organisatie komt het deelnemersaantal uit op het maximum van 850. Of dat ook werkelijk het geval zal zijn met het voorspelde lichte weer is de vraag. Feit blijft dat er honderden zeiljachten vanuit 14 startplaatsen op pad gaan om zoveel mogelijk mijlen te maken langs opgegeven rakken. Het Wad mag ook bevaren worden. De regels van het evenement zijn onverbiddelijk: er moet 24 uur worden gezeild. De sleutelwoorden voor de deelnemers aan de 24-Uurs zijn: goed zeemanschap, teamwork, navigatie en uithoudingsvermogen.

Het programma ziet er als volgt uit:
Vrijdagavond 23 augustus: tussen 18:00 en 20.00 uur start van de 24-uurs in de volgende havensteden aan de voormalige Zuiderzee: Durgerdam, Enkhuizen, Hindeloopen, Hoorn, Houtribsluis, Kornwerderzand, Lemmer, Medemblik, Muiden, Den Oever, Staveren, Urk en Volendam.
Zaterdagavond 24 augustus: tussen 18.00 en 20.00 uur finish voor alle deelnemende schepen op de rede van Medemblik, waarna feestelijke intocht in de havens van Medemblik.
Zondagochtend 25 augustus: 10.00 uur prijsuitreiking in kasteel Radboud te Medemblik, waarna vertrek van de deelnemers naar hun thuishavens.
De 24-Uurs wordt georganiseerd door de Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers in Kampen: telefoon en fax 038-3312103. Zie ook www.kustzeilers.nl

Last modified: 4 september 2007
Sluiten