Nieuws

Weersverwachting zaterdag

De wind is wat gaan liggen, de bewolking neemt toe. Wat zijn de vooruitzichten voor de rest van de dag?

11:21

Op het Markermeer, hoewel daar weinig deelnemers meer zullen zijn op dit moment, zal de wind eerst wat toenemen tot 10 knopen. Na tweeën neemt hij alleen maar verder af, tot 8 knopen in de namiddag en bijna volledige windstilte in de vroege avond. Via het westzuidwesten draait hij eerst naar het westen en vervolgens naar het westnoordwesten.

 

De weersituatie op het IJsselmeer is iets anders. Daar staat de gehele dag meer wind, met een verwacht maximum van 11 knopen rond 14.00 uur. Daarna neemt ook hier de wind af, tot rond 9 knopen in de namiddag en 4 knopen in de vroege avond. Ook hier draait de wind via het westen naar het westnoordwesten.

 

Op het Wad blijft het de gehele dag redelijk waaien. Pas later in de avond verdwijnt de wind. Tot die tijd waait het tussen 11 en 13 knopen, de wind draait hier in de loop van de dag naar het westen, maar zal de westnoordwesthoek niet bereiken.

 

De temperatuur blijft in ieder geval aangenaam en op een spaarzame bui na blijft het droog. Prima, alhoewel niet spectaculair, zeilweer dus.

Last modified: 22 augustus 2009
Sluiten