Nieuws

Week van World Race

Deze week blijkt de week van de Barcelona World Race te zijn. Maandagavond finishten Dick en Foxall met hun Paprec-Virbac 2 en in de nacht van woensdag op donderdag kwamen Thomson en Cape aan boord van Hugo Boss binnen.

13:21

Ook Tenemos 2 en Mutua Madrileña zijn goed onderweg. Wavre and Paret (Tenemos 2) zijn op nog geen 50 mijl afstand van de Straat van Gibraltar en Sansó en Rivero (Mutua Madrileña) hebben nog vijftig mijl voor de boeg naar de Straat. Met nog 1800 mijl te gaan sluiten Escoffier en Bargués (Educaçion sin Fronteras) het rijtje af. 

De rest van de week
Waarschijnlijk zal Tenemos 2 zondag finishen met op 30 tot 36 uur daarachter Mutua Madrileña. Hekkensluiter Educaçion sin Fronteras komt rond 25 februari aan in Barcelona. Paprec-Virbac 2 finishte in 92 dagen. Hugo Boss had hiervoor 94 dagen voor nodig.

Wavre (Tenemos 2): "Onze rare richting heeft als oorzaak dat we moesten manoeuvreren. Wij hebben namelijk te maken met veel wind en het is zeker moeilijk met heel veel deining. De omstandigheden zijn moeilijk en we proberen om zoveel mogelijk op de boot te letten. We zijn zojuist bij de shipping lanes geweest. Daar zagen we een zeilboot en ik moest uitleggen wat wij aan het doen waren. Hugo Boss heeft een geweldige prestaties geleverd en wij willen hen feliciteren. Zoals Alex al zei, is drie maanden lang en nu voelen we het echt. Meer dan 100 dagen! Ik heb zo lang gezeild gedurende een Vendee Globe en ik kan mij voorstellen hoe zij zich moeten voelen nu ze weer thuis gekomen zijn."

Ook aan boord van de Mutua Madrileña is het hard werken. Zij concentreren zich op hun volgende zet in deze wedstrijd. Sansó: "We gaan finishen, wat het belangrijkste is, en we gaan door zoals we dat ook al gedaan hebben. Wanneer we dat veranderen zal het erger worden. We zullen niet ontspannen tot we finishen, maar nu moeten we ons concentreren op de passage van de Straat van Gibraltar."

Posities op 14 februari om 18:00 uur UTC
1-Paprec-Virbac 2, Jean-Pierre Dick/ Damian Foxall, gefinished
2-Hugo Boss, Alex Thomson/ Andrew Cape, gefinished
3-Temenos II, Dominique Wavre/ Michéle Paret, 570 nm DTF
4-Mutua Madrilena, Javier Sanso Windmann/ Pachi Rivero, 762 nm DTF
5-Educación sin Fronteras, Servane Escoffier/ Albert Bargues, 2,288 nm DTF
Retired – PRB, Vincent Riou/ Sébastien Josse (gebroken mast)
Retired -Delta Dore, Jérémie Beyou/ Sidney Gavignet (gebroken mast)
Retired – Estrella Damm, Guillermo Altadill/ Jonathan McKee, (schade aan het roer)
Retired – Veolia Environnement, Roland Jourdain/Jean-Luc Nélias (gebroken mast)

Tekst: José de Jong
Foto: Thierry Martinez/Barcelona World Race

Last modified: 15 februari 2008
Sluiten