Nieuws

Watersportverbond en NNWB fuseren

Zaterdagmiddag stemden de aangesloten verenigingen van het Watersportverbond en het Noord Nederlandse Watersportbond (NNWB) in met een fusie van de twee sportkoepels. Beide organisaties gaan onder de naam Watersportverbond verder...

12:01

Zaterdagmiddag stemden de aangesloten verenigingen van het Watersportverbond en het Noord Nederlandse Watersportbond (NNWB) in met een fusie van de twee sportkoepels. Beide organisaties gaan onder de naam Watersportverbond verder.


De afgelopen jaren werkten de twee al veel samen, maar nu is de samenwerking bekrachtigd door een samengaan. De NNWB zal in de nieuwe situatie functioneren als District Noord en blijft kantoor houden in Bolsward. Twee leden van dit District nemen plaats in het nieuwe bestuur. Na zes jaar vervalt deze bindende voordracht en kunnen de verenigingen kandidaten voordragen.


Voorzitter Jan van Gelder ziet het wel zitten: “Een voordeel is dat landelijke wedstrijden goed op elkaar afgestemd kunnen worden. Als nieuwe koepelorganisatie zijn we nu groter, waardoor we nog meer dan voorheen onze stem kunnen laten horen aan bijvoorbeeld overheden. Zo kunnen we meer invloed uitoefenen op de vele wetten en regels die de huidige samenleving kent met als doel: de watersport plezierig, sportief, bevaarbaar en betaalbaar houden.”

Last modified: 30 maart 2004
Sluiten