Nieuws

Watersportdag voor jong en oud op 19 juni

Op zondag 19 juni, van 10.00 tot 16.00 uur, is er een grote open watersportdag op de Zuiderplas in 's-Hertogenbosch. Voor alle (korte) introductieactiviteiten kunnen deelnemers zich op de dag zelf of van te voren aanmelden.

13:43

Deskundige begeleiding

Jong en oud kan op deze bijzondere dag gratis kennismaken met roeien, kanoën, raften, windsurfen en zeilen. Er zijn proeflessen, introducties, indoor-watersportwedstrijden en demonstraties; alles onder deskundige begeleiding. Daarnaast kun je vlotten bouwen, beachvolleyballen, dropveterknopen, jezelf op de foto laten zetten in de watersport-fotostudio en is er een informatieve Bossche watersportmarkt. 

De dag wordt aangeboden door het Lisso team van Stichting Brabant Waterland dat hiermee het eerste project als proeftuin van NOC*NSF na 4 jaar afsluit. Watersportvereniging De Pettelaer opent voor iedereen haar deuren om op deze bijzondere dag kennis te maken met alle ‘Bossche’ watersporten en verenigingen. 

 

Inschrijven

Er kan ingeschreven worden voor een proefles zeilen in verschillende type boten. Kanoën kan doorlopend, met voor de ‘youngsters’ speciale ‘sit on top’ kano’s. Raft-instructeurs maken deelnemers duidelijk dat raften op vlak water ook spannend en uitdagend kan zijn. Met speciale beginnerboards en een windsurfsimulator leggen gediplomeerde windsurfinstructeurs de eerste stappen van het windsurfen uit. 

Je kunt ook een  proefles roeien volgen. Naast watersporten op het water kun je elkaar op het droge uitdagen, dankzij moderne roei- en kano-ergometers, gelinkt aan wedstrijdbaanprojectie. Ook zijn er watersportgames op een groot scherm en kun je jezelf in de fotostudio laten fotograferen als een topsporter tussen virtuele golven of wild water. Kinderen kunnen zich na de watersportactiviteiten vermaken op een springkussen.

 

Bron: Watersportverbond

Last modified: 14 juni 2011
Sluiten