Nieuws

Watersportbonden bundelen krachten

Het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond, de Nederlandse Kano Bond, de Koninklijke Nederlandsche Roeibond en de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond gaan hun samenwerking in 2008 intensiveren.

14:15

Volgens de watersportbonden zijn concrete successen in 2007 geboekt: de scholenkampioenschappen Watersporten, de ‘Dag van de Watersport’ in de Nationale Sportweek en de gezamenlijke vertegenwoordiging in Nationaal Platform voor de Waterrecreatie. De ervaringen en resultaten in 2007, mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de LOTTO, smaken naar meer.

De watersportbonden vinden zichzelf een voorbeeld voor de collega sportbonden. Een aantal, vooral kleinere, sportbonden verkeren in zwaar weer. Juist door gebruik te maken van elkaars kracht wordt efficiënter gewerkt en neemt de kwaliteit van de dienstverlening aan de leden toe, menen ze. Er wordt niet samengewerkt om het samenwerken, maar omdat er duidelijk meerwaarde van uitgaat.

Voor 2008 is een gezamenlijk werkprogramma opgesteld. Op deze wijze wordt de samenwerking steeds intensiever en duidelijker. Het vrijblijvende is eraf. Samenwerking moet kwaliteitswinst of efficiëntie opleveren.

Voor komend jaar staat een aantal zaken centraal: samenwerking in de dienstverlening naar de verenigingen, het vormgeven van één loket voor de watersport, het stimuleren van watersportactiviteiten door middel van het project www.ikwilwatersporten.nl en het gezamenlijk aanbieden van opleidingsmodules.

Last modified: 14 december 2007
Sluiten