Nieuws

Vrolijk tekent VO70 Mean Machine

Mean Machine, het zeilteam rond Peter de Ridder, heeft aangekondigd dat de Nederlander Rolf Vrolijk de Volvo Open 70 van het team zal ontwerpen voor deelname aan de Volvo OCean Race 2008/2009.

16:12

Peter De Ridder (l) en Rolf Vrolijk kennen elkaar al sinds lange tijd. (Foto: Rich Page / www.mean-machine.nl)
Mean Machine, het zeilteam rond Peter de Ridder, heeft aangekondigd dat de Nederlander Rolf Vrolijk de Volvo Open 70 van het team zal ontwerpen voor deelname aan de Volvo OCean Race 2008/2009.


Het is niet verwonderlijk dat het team kiest voor de diensten van Vrolijk. De succesvolle bootontwerper heeft een lange relatie met het team. De Transpac 52 waarmee De Ridder vorig jaar seizoenskampioen werd, komt ook uit de koker van Vrolijk. Mean Machine #19 was de eerste in de zijn klasse met een helmstok.
De eerste Mean Machine die hij voor De Ridder ontwierp, was een One Tonner, in 1986.


Vrolijk: “We kennen elkaar al lang, Peter de Ridder, het team en ik. We hebben verschillende projecten gedaan die zeer succesvol waren. We hebben altijd nauw samengewerkt met de zeilers en de feedback in beide richtingen werkte erg goed.”


Het is het eerste VO70-project voor Vrolijk. De ontwerper en zijn compagnon Fietje Judel bewezen in het recente verleden vooral bloedsnelle kortebaanracers te ontwerpen, zoals de winnaars van het America’s Cup-syndicaat Alinghi. Het is alweer even geleden dat het duo een oceaanracer op papier zette. Vrolijk: “Het is een enorme uitdaging voor ons ontwerpteam. In het verleden zijn we betrokken geweest bij verschillende rond-de-wereld-projecten, zoals Philips Innovator, Equity and Law, Brunel Sunergy en Bank von Bremen.”


Mean Machine is na Ericsson het tweede team dat officieel is ingeschreven voor deelname aan de oceaanrace.

Bekijk de video waarin Rolf Vrolijk meezeilt aan boord van de huidige VO70 van Team Mean Machine.

Last modified: 4 september 2007
Sluiten