Nieuws

VOR 2009 finisht in Sint Petersburg

De Volvo Ocean Race eindigt in 2009 in Sint Petersburg. Het is voor het eerst in de 34-jarige geschiedenis van het evenement dat een Russische stad wordt aangedaan. De editie 2008/2009 van de Ocean Race voert waarschijnlijk langs twaalf havens.

16:26

Valentina Matvienko, gouverneur van Sint Petersburg, zei bij de bekendmaking van de finishplaats: “Eindigen in een stad zo vol cultureel erfgoed en intrigerende geschiedenis zal een spectaculaire finale opleveren.”

Aan de Volvo Ocean Race 2008/2009, die ruim 39.000 zeemijlen telt, neemt voor het eerst ook een Russische boot deel. Oleg Zjerevtsov, een zakenman uit Sint Petersburg, financiert de eerste Russische deelname. Hij zal ook deel uitmaken van de bemanning van het schip.

“We staan aan de vooravond van de nieuwe gouden zeiltijd in dit land. Het is passend dat de finish in Sint Petersburg is, Peter de Grote opende hier de eerste Maritieme Academie al vroeg in de 18e eeuw”, aldus Zjerevtsov.

De Russische boot doet niet voor spek en bonen mee, aldus Zjerevtsov: “Dit is het grootste avontuur ter wereld en wij doen duidelijk mee om te winnen.”

De Ocean Race start in Alicante (Spanje) en voert via het Midden Oosten, Zuidoost Azië, India en China, om te eindigen in Sint Petersburg. Aan het evenement nemen tot nu toe zeker zes boten deel.

Last modified: 18 september 2007
Sluiten